Meghalt Ash Christian Emmy-díjas színész-producer

A tragikusan fiatalon elhunyt Ash Christian színészészként szerepelt a Férjem védelmében és az Esküdt ellenségek című sorozatokban is.

Fiatalon kezdett el filmkészítéssel foglalkozni

Ash Christian Emmy-díjas producer, színész és filmkészítő is volt, továbbá a Cranium Entertainment alapítója. Álmában érte a halál a mexikói Puerto Vallartában, írja a Variety. A filmproducer 35 évet élt. A független filmes világ idén már elvesztette egyik kiemelkedően tehetséges alakját, a független filmek királynőjének hívott Lynn Sheltont.

Ash Christian
Ash Christian / Fotó: Imdb

Christian fiatalon, 14 éves korában kezdett el filmeket készíteni. Los Angelesbe költözött, hogy megvalósítsa álmait. Első nagyjátékfilmjét, a Fat Girls (Kövér csajok) című vígjátékot 19 évesen készítette. Ő írta, rendezte és a főszerepet is eljátszotta a Tribeca Filmfesztiválon debütáló filmben.

Két dokumentumfilmes Emmy-jelölést kapott Stalter Judit közreműködésével készült amerikai film

A 306 Hollywood című mágikus realista dokumentumfilm producerei között van Stalter Judit, aki a Saul fia című Oscar-díjas filmet gyártó Laokoon Filmgroup egyik producere és tulajdonosa. A hazai filmgyártó cég amerikai-magyar együttműködésben hozta létre az egészestés dokumentumfilmet, amelynek világpremierje 2018-ban volt a Robert Redford által alapított Sundance Filmfesztiválon.

2014-ben az mI Promise című rövidfilmjéért Emmy-díjat kapott. Az elismerést producertársaival, Anne Clements-szel, Lauralee Bell-lel és Scott Martinnal közösen kapta.

Színészkedett is de a producerkedés érdekelte igazán

Christian több televíziós sorozatban is feltűnt színészként, többek között a Férjem védelmében, a Diane védelmében és az Esküdt ellenségek epizódjaiban is játszott. De az igazi hivatását a producerkedésben találta meg. Produkciós cége, a Cranium Entertainment égisze alatt olyan filmeket készített, mint az 1985, a Hurricane Bianca, a Burn, a Social Animals (Káoszbrigád) és a Coyote Lake.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A független filmek és filmkészítők bajnoka volt, a filmkészítés iránt tanúsított szeretete átragadt mindenkire[/perfectpullquote]

– emlékezett rá Anne Clements.

Ash Christian legutóbb a After Everything című filmet készítette az Oscar-díjas Marissa Tomei és Gina Gershon közreműködésével.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból