Nézem Film Meghalt Ash Christian Emmy-díjas színész-producer

Meghalt Ash Christian Emmy-díjas színész-producer

Promóció

A tragikusan fiatalon elhunyt Ash Christian színészészként szerepelt a Férjem védelmében és az Esküdt ellenségek című sorozatokban is.

Fiatalon kezdett el filmkészítéssel foglalkozni

Promóció
- Advertisement -

Ash Christian Emmy-díjas producer, színész és filmkészítő is volt, továbbá a Cranium Entertainment alapítója. Álmában érte a halál a mexikói Puerto Vallartában, írja a Variety. A filmproducer 35 évet élt. A független filmes világ idén már elvesztette egyik kiemelkedően tehetséges alakját, a független filmek királynőjének hívott Lynn Sheltont.

Ash Christian / Fotó: IMDb

Christian fiatalon, 14 éves korában kezdett el filmeket készíteni. Los Angelesbe költözött, hogy megvalósítsa álmait. Első nagyjátékfilmjét, a Fat Girls (Kövér csajok) című vígjátékot 19 évesen készítette. Ő írta, rendezte és a főszerepet is eljátszotta a Tribeca Filmfesztiválon debütáló filmben.

Két dokumentumfilmes Emmy-jelölést kapott Stalter Judit közreműködésével készült amerikai film

A 306 Hollywood című mágikus realista dokumentumfilm producerei között van Stalter Judit, aki a Saul fia című Oscar-díjas filmet gyártó Laokoon Filmgroup egyik producere és tulajdonosa. A hazai filmgyártó cég amerikai-magyar együttműködésben hozta létre az egészestés dokumentumfilmet, amelynek világpremierje 2018-ban volt a Robert Redford által alapított Sundance Filmfesztiválon.

2014-ben az mI Promise című rövidfilmjéért Emmy-díjat kapott. Az elismerést producertársaival, Anne Clements-szel, Lauralee Bell-lel és Scott Martinnal közösen kapta.

Színészkedett is de a producerkedés érdekelte igazán

Christian több televíziós sorozatban is feltűnt színészként, többek között a Férjem védelmében, a Diane védelmében és az Esküdt ellenségek epizódjaiban is játszott. De az igazi hivatását a producerkedésben találta meg. Produkciós cége, a Cranium Entertainment égisze alatt olyan filmeket készített, mint az 1985, a Hurricane Bianca, a Burn, a Social Animals (Káoszbrigád) és a Coyote Lake.

A független filmek és filmkészítők bajnoka volt, a filmkészítés iránt tanúsított szeretete átragadt mindenkire

– emlékezett rá Anne Clements.

Ash Christian legutóbb a After Everything című filmet készítette az Oscar-díjas Marissa Tomei és Gina Gershon közreműködésével.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3