Az 2022-es év első napján holtan találták a színész-zenészt.

Babicsek Bernát több, ismert tévéműsor szereplője volt

Meghalt Babicsek Bernát, a Szeress most!, a Barátok közt és a Jóban Rosszban egykori szereplője. A 41 éves Babicsek nem csak színészkedett, de zenélt is. Bernie Bellamy művésznéven a Paddy And The Rats nevű zenekar oszlopos tagja volt, valamint az Irigy Hónaljmirigy egyik, Szívósszemű Márta című dalában is közreműködött. A halálhírt az említett két együttes adta közzé.

“Nem tudom, hogy lehet egy ilyen dolgot elmondani… Ne haragudjatok, de nehezen találjuk a szavakat jelenleg… Borzasztó, felfoghatatlan tragédia történt. Testvérünk, barátunk, zenésztársunk, Babicsek Bernát (Bernie) elhunyt ma tragikus hirtelenséggel. Kérünk Titeket, gyújtsatok egy gyertyát ma érte és imádkozzatok a családjáért, hogy túlvészeljék ezt a feldolgozhatatlan helyzetet! Örökké a szívünkben leszel!” – búcsúzott a közösségi oldalán a Paddy and the Rats.

“Fájó szívvel, összetörve búcsúzunk barátunktól, kollégánktól Babicsek Bernát harmonikaművésztől, aki a mai napon tragikus körülmények között itt hagyott minket. Ő játszott a Szívósszemű Márta című dalunkban, és vendégünk volt az azt követő SYMA koncertünkön. Egy tehetséges művészt és barátot vesztettünk el a mai napon! Őszinte részvétünk a családjának!” – írta az Irigy Hónaljmirigy a közösségi oldalán.

Füstmérgezés lehetett a halálának oka

A fenti zenekarok bejegyzései során még nem lehetett tudni, mi okozta Babicsek halálát. Később aztán kiderült, halálos lakástűz történt január elsején a Pest megyei Solymáron. Ennek áldozata volt a színész-zenész. Mint a Kék Villogó megírta, 15:45-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Solymáron a Cserje utcában halálos lakástűz történt.

Kapcsolódó cikk

A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója, azaz Babicsek nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt hozzá. Ő talált a 41 éves színész-zenészre.

A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. A Kék Villogó megjegyezte azt is, hogy tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A híradások szerint halálának oka füstmérgezés.

Néhány nappal ezelőtt még színpadon állt

A fiatal művész egyébként néhány nappal a tragédia előtt, december 30-án még Pokorny Liával állt színpadon a Centrál Színházban. A színésznő a közösségi oldalán búcsúzik Babicsektől.

„Nyáron, két próba között elmentél biciklizni, és megláttál egy csapat fehér galambot. Azt mondtad, soha nem láttál még ennyit. És ez jel. Mi több, jó jel. Hogy nem véletlenül sodorta eléd az élet őket. Így éreztem én is valahogy… hogy nem véletlenül fújt össze minket a szél. Annyi őszinte figyelmet, megértést, elfogadást és türelmet kaptam, amennyi keveseknek adatik meg ezen a világon. Engem megajándékoztál a röppenő fehér galambokkal és Magaddal. Bernát! Nekem Te addig élsz, amíg világ a világ! Annyi ismeretlen fiókot nyitottál ki bennem, amiért nem tudok elég hálás lenni. Figyelni, keresni és számolni fogom a jövőben a fehér galambokat. Te velem leszel akkor is a színpadon, amikor látszólag nem vagy ott. Te a részem, a kollégám, a barátom vagy – nem hagyhatsz csak úgy itt. Nem vagyok hajlandó ezt tudomásul venni. Ezért megyünk tovább – Veled. Ebből nem engedek. Te az vagy, aki örökké él, és általad a zene és a Liaison. Várlak ebédre holnap! Aztán kedden. Szerdán is. Hozd a harmonikát! Ölellek, ne késs, kihűl a tökfőzelékem, amit, tudod, csak Neked főzök” – osztotta meg személyes hangvételű búcsúját Pokorni a közösségi oldalán, amelyhez a színésznő egy olyan videót csatolt, amit még Babicsek rögzített.

Kilencéves korától zenélt

Babicsek Bernát 1980-ban született, Solymáron nőtt fel. Kilencéves korától zenélt, Tabányi Mihály-díjat érdemelt harmonikásként. Az Eszterházy Károly Főiskola ének-zene szakán diplomázott, majd építész technikusi végzettséget szerzett. 2000-től a Gór Nagy Mária Színitanodában tanult színészmesterséget. Gór Nagy tanodáját egyébként 2019 szeptemberében zárták be.

Színészként több filmben is szerepelt, de játszott a Játékszínben, a Szkéné Színházban, a Ruttkai Éva Színházban, a Karinthy Színházban, a Turay Ida Színházban és a Pinceszínházban is. A Szeress most!, a Barátok közt és a Jóban Rosszban című televíziós sorozatban is láthatta a közönség.

Mint beszámoltunk róla, a Jóban Rosszban tévésorozat egy másik emblematikus karaktere, Damu Roland is elhunyt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet