Hatalmas veszteség.
24 éve már, hogy nem láthatjuk a képernyőn, mégis mindenki emlékszik a hangjára, bájos, nyugodt lényére. Baleczky Annamária édesapja hatására kezdett el a Magyar Rádiónál dolgozni, ahol a papa a külügyi osztály munkatársa volt. 1971-ben a politikai adások főszerkesztőségében kezdett, majd három év múlva került át a televízióhoz, ahol bemondóként dolgozott. Zárkózott ember volt, és ez talán a képernyőn keresztül is érezhető volt, de az emberek nagyon szerették őt.
Magánélete elég hullámzóan alakult. Négyszer ment férjhez, négyszer vált el. Először középiskolásként szerettek egymásba egy tanárával, össze is házasodtak, de hamar elváltak, majd egy rádiós kollégával volt egy viharosan gyors házasságuk. Harmadik férje Tar Péter orvos volt, akivel sikerült megtalálnia a boldogságot, valami azonban mégis elromlott köztük.
Nem lehetett közös gyermekük, örökbe azonban csak Annamária szeretett volna. Negyedik férje vendéglátással foglalkozott, de az a házasság sem tartott sokáig. Ekkor romlott el végleg minden, ahogy barátnője elmesélte, Annamária az alkoholban talált vigaszt. A függőség miatt leépült, harmadik férje próbált, de nem tudott segíteni rajta.
Rózsa György szerint ott szakadt el valami, amikor véget ért a televíziós munka.
“Nagyon megviselte, amikor az összes bemondónak felmondtak, többek között ő is tönkrement lelkileg, hiszen hatalmas tapasztalattal, ereje teljében lett mellőzött” – mondta.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet