Hallgatom Meghalt Benkő Dániel

Meghalt Benkő Dániel

Promóció

Meghalt Benkő Dániel lantművész hirtelen rosszullét következtében.

Promóció
- Advertisement -

Ripost írta meg, hogy 72 évesen meghalt Benkő Dániel. A lap információ szerint a lantművész hirtelen rosszul lett, és bár hívtak hozzá segítséget, nem tudták megmenteni az életét. Állítólag előző este mellkasi fájdalomra is panaszkodott.

Benkő Dániel Lantművész / Fotó: RTL Klub

Benkő Dániel 1947. július 29-én született. A Zeneművészeti Főiskolán tanult, majd a hetvenes énekben Angliában vett részt lantos mesterkurzuson. Neves tanára volt Szendrey-Karper László. Dolgozott gitároktatóként, illetve tanított a Zeneakadémián és Groznjanban is. A Bakfark Consortot 1971-ben alapította meg, fellépett vele a világszerte számos helyen, illetve a Kloster-Langwaden zenei vezetője lett. 1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.

A kilencvenes években a Céh Művészeti Alkotó és Kutatási Egyesület elnöke lett, illetve bekerült az V. kerületi örmény kisebbségi önkormányzatba is.

Az elmúlt években a zenészt leginkább a bulvárhírekből ismerhette meg az ország. A lapok többnyire nem művészetéről, inkább különös húzásairól, illetve szerelmi életéről számoltak be. Az RTL Klubon szerepelt olyan műsorokban, mint a Celeb vagyok, ments ki innen, majd 2009-ben elindult a Benkő feleséget keres, ahol a címnek megfelelően feleséget keresett. Írt egy könyvet is Botrány! – Elveszett királyságom története címmel.

Vivaldi-Benkő Dániel: Andante

No Description

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3