Meghalt Benkő Dániel lantművész hirtelen rosszullét következtében.

Ripost írta meg, hogy 72 évesen meghalt Benkő Dániel. A lap információ szerint a lantművész hirtelen rosszul lett, és bár hívtak hozzá segítséget, nem tudták megmenteni az életét. Állítólag előző este mellkasi fájdalomra is panaszkodott.

Meghalt Benkő Dániel Halálának Oka
Benkő Dániel Lantművész / Fotó: Rtl Klub

Benkő Dániel 1947. július 29-én született. A Zeneművészeti Főiskolán tanult, majd a hetvenes énekben Angliában vett részt lantos mesterkurzuson. Neves tanára volt Szendrey-Karper László. Dolgozott gitároktatóként, illetve tanított a Zeneakadémián és Groznjanban is. A Bakfark Consortot 1971-ben alapította meg, fellépett vele a világszerte számos helyen, illetve a Kloster-Langwaden zenei vezetője lett. 1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.

A kilencvenes években a Céh Művészeti Alkotó és Kutatási Egyesület elnöke lett, illetve bekerült az V. kerületi örmény kisebbségi önkormányzatba is.

Az elmúlt években a zenészt leginkább a bulvárhírekből ismerhette meg az ország. A lapok többnyire nem művészetéről, inkább különös húzásairól, illetve szerelmi életéről számoltak be. Az RTL Klubon szerepelt olyan műsorokban, mint a Celeb vagyok, ments ki innen, majd 2009-ben elindult a Benkő feleséget keres, ahol a címnek megfelelően feleséget keresett. Írt egy könyvet is Botrány! – Elveszett királyságom története címmel.

Vivaldi-Benkő Dániel: Andante

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk