Meghalt a The Pointer Sisters egykori tagja, Bonnie Pointer

Meghalt Bonnie Pointer – születési nevén Patricia Eva –, aki az 1969-ben alakult The Pointer Sister amerikai blues zenekar tagjaként vált ismertté. Pointer 69. életévében hunyt el.

Testvére számolt be halálhíréről

“Mély szomorúsággal tudatjuk a The Pointer Sisters rajongóival, hogy testvérünk, Bonnie meghalt ma reggel – adta hírül testvére, Anita, írja a Variety. Mint hozzátette, “családunkat lesújtotta a halálhír. A testvéreim, az én és a teljes Pointer család nevében kérlek titeket, imádkozzatok a lelki üdvösségéért.”

Bonnie Pointer 2012 júniusában / Fotó: Getty Images

A közleményben Anita azt is elmondta, hogy jó viszonyt ápolt Bonnie-val, mindennap beszéltek, soha nem vitáztak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Már most hiányzik nekem Bonnie, és egy nap még újra látni fogom[/perfectpullquote]

– mondta Anita Pointer. Nővérük, June 2006-ban hunyt elAnita és Bonnie néhány hónappal ezelőtt egy emlékdal miatt újra összeállt, hogy kiadják a Feel like June számot.

Feels like June

Provided to YouTube by Ingrooves Feels like June · The Pointer Sisters Feels like June ℗ 2020 Crest Court Records Released on: 2020-01-24 Composer, Writer: A…

Bonnie 1977-ben vált ki a zenekarból, hogy szólókarrierbe kezdjen. Olyan slágereket köszönhetünk neki, mint a The Elgins vagy a fenti Heaven must have sent you, amely 1979. szeptember elsején az amerikai top20-as listáján az előkelő helyen szerepelt.

Bonnie Pointer – Heaven Must Have Sent You (1979)

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

1974-ben Grammy-díjat nyert Anitával a Fairtytale dalukért country kategóriában. Négy szólóalbumot jelentetett meg, a legutóbbi Like a Picasso volt 2011-ben. Filmszerepet is kapott 2010-ben Monte Hellman független, Road to Nowhere filmjében, amelyben Pointer magát alakította.

Szüleik nem engedték a rockzenét

A zenekar a kaliforniai Oaklandből indult. A nővérek szülei nem engedték, hogy gyermekeik rockzenét hallgassanak, mondván, hogy a rock az “ördög zenéje”, és ezért egyházi gospel zene hallgatására kényszerítették őket. A “Pointerek” azonban kiléptek ebből a körből, és megalapították saját együttesüket. Zenei stílusuk sokrétegű: többek között country, soul, pop és diszkózenét játszanak.

The Pointer Sisters / Fotó: RB / Redferns

A zenekar első lemeze 1973-ban jelent meg. Második albumuk 1974-ben került piacra That’s a Plenty, harmadik albumukra sem kellett sokat várni: 1977-ben már a boltok polcain szerepelt a Having a party. Az együttes fennállása során 16 lemezt adott ki. Utolsó albumuk The Pointer Sisters Favorites címmel jelent meg.

Tarolt a tavaly feltűnt Christone Ingram “Kingfish” a Blues Zenei Díjátadón

A 21 éves zenész az év albuma, a legjobb új felfedezett előadó albuma, a legjobb kortárs blues album, a legjobb gitáros, valamint a legjobb kortárs férfi blues előadó kategóriában is győzött – írta a a vasárnap esti díjátadóról. Christone Ingram 2019-ben robbant be a nemzetközi blueséletbe bemutatkozó, Kingfish című lemezével.

Jelenleg is aktív a zenekar, tagjai Ruth, Issa és Sadako.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Hallgatom > Meghalt a The Pointer Sisters egykori tagja, Bonnie Pointer
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból