Meghalt koronavírusban Bruce Williamson, a Temptations volt énekese

Meghalt Bruce Williamson, a világhírű amerikai soul zenekar, a Temptations volt énekese. A művész, aki 49 éves volt, vasárnap egy Las Vegas-i kórházban halt meg koronavírus következtében.

Mindig saját maga akart lenni

Bruce Williamson 2006-ban csatlakozott a Temptationshöz és 2015-ig volt tagja az énekegyüttesnek. A hatvan éve létező zenekar eddig 25 tagja volt, Williamson halálával immár tizenhárman nem élnek közülük. Az alapítók közül Otis Williams az egyedüli, aki ma is a Temptationsben énekel.

meghalt bruce williamson temptation koronavirus
Bruce Williamson (b) és Ottis Williams (j) a Temptations zenekarral koncerteznek az afroamerikai történelem ünnepén, a Fehér Házban, 2008. február Washington / Fotó: Mandel NGAN / Getty Images

“Mindig az volt az álmom, hogy egyszer beléphessek a Temptationsbe, de nem akartam utánozni senkit az elődeim közül. Saját magam akartam lenni” – idézett kedden a Billboard egy korábbi, Bruce Williamsonnal készült interjúból.

Háromszor zsebelték be a Grammy-díjat

Az énekes kaliforniai Comptonban született és már egészen fiatalon templomi kórusokban volt hallható. A Temptationsbe a csapatban jelenleg is szereplő Ron Tyson hívta, de Otis Williams sokáig túl fiatalnak, emellett túlságosan nagy termetűnek tartotta ehhez. Végül 2006-ban csatlakozott a Temptationshöz, amellyel koncertek és televíziós fellépések mellett két lemezt (Back to Front, 2007; Still Here, 2010) készített.

A ma is aktív együttesek közül a világon az egyik legrégebbi, 1960-ban alakult csapat eddig 43 stúdiólemezt jelentetett meg. A háromszoros Grammy-díjas Temptationst 1989-ben beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Meghalt koronavírusban Trini Lopez, A piszkos 12 színésze

Trini Lopez mexikói-amerikai énekes, az 1963-as sláger, az If I Had A Hammer előadója és A piszkos tizenkettő színésze 83 éves korában a kaliforniai Palm Springs-ben belehalt a koronavírus szövődményeibe, írja a . Lopez neves gitárosnak tartották a szakmában, két hangszert is tervezett a világ egyik vezető gitárgyártójának számító Gibson Guitar Corporationnek.

A pandémia kitörése óta számos ismert művész esett áldozatául a vírusnak, ebben a cikkünkben olvashat arról, kik hunytak el eddig.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból