Brunner Győző, a Taurus zenekar dobosa 77. életévében hunyt el.

Brunner Győző telefonszáma mint zenekari név

Meghalt Brunner Győző, a Taurus, Metro és Korál zenekarok tagja, írja az Origo. 1965-től a Metro zenekar dobosa volt Brunner Győző, az 1960-as évek végén Frenreisz Károllyal külföldön vendéglátózott egy rövid ideig, ezalatt Veszelinov András és Rédey Gábor helyettesítették őket.

Meghalt Brunner Gyozo Taurus Zenekar
Brunner Győző, a Taurus zenekar dobosa / Fotó: Hunyadi József / Fortepan

1972-től a Taurusban dobolt, majd zenekarvezető lett. A Taurusnak egyébként olyan zenészek voltak a tagjai, mint Radics Béla, Som Lajos vagy a tavaly elhunyt Balázs Fecó.

Taurus Ex-T.: 25-75-82 - Válaszra várva

1973. III-IV? Metró klubA szöveg némiképp eltér a Korálos verziótól. Lentebb olvashatjátok.A felállás :Radics Béla : Szólógitár, ének, vokálBalázs Ferenc : B...

Mivel az együttesből egyedül neki volt telefonja, az ő telefonszámát csapták hozzá a névhez (Taurus EX-T: 25-75-83). Brunner ötletére csatlakozott a lágyabb stílust képviselő Zorán is az együtteshez, ám a rajongók nem fogadták el őt, sem pedig Som Lajos távozását, ezért 1973 márciusában Brunner bejelentette a Taurus felbomlását.

A Taurus után Korál

Balázs Fecóval megalapította a Korál együttest, amelyben 1974-től 1976-ig dobolt. Később dobtanárként is tevékenykedett. 

Korál - A kőfalak leomlanak

2012-ben újrakiadott Korál IV c. albumnak a hatodik dala.Ez a dal eredetileg a Taurusé volt és a Korál átdolgozta.Zene: Balázs Fecó, Brunner Győző, szöveg: H...

Két házasságából egy-egy fia született. Az utolsó éveiben Kanadában élt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet