Meghalt Carl Reiner, az Ocean’s Eleven Saul Bloomja

98 éves korában meghalt Carl Reiner amerikai komikus, színész, rendező és forgatókönyvíró, aki több televíziós sorozatban szerepelt, köztük a Két pasi – meg egy kicsiben, és az Ocean’s Eleven-filmek Saul Bloomjaként volt ismert.

Természetes halált halt

Meghalt Carl Reiner színész-rendező-forgatókönyvíró, írja a The Hollywood Reporter. Asszisztense szerint Reiner hétfő éjszaka a Beverly Hills-i otthonában természetes halált halt.

Reiner nevéhez fűződik minden idők egyik legnépszerűbb televíziós sorozata, az 1960-as években futott The Dick Van Dyke Show, aminek írója, producere és egyik szereplője is volt.

meghalt carl reiner ocean eleven saul bloom
Carl Reiner komikus-színész-rendező-forgatókönyvíró / Fotó: Charley Gallay / Getty Images

Játszott az 1963-as Bolond, bolond világban és az 1966-os Jönnek az oroszok! Jönnek az oroszok! című háborús komédiában.

Drogról, politikáról és az önmagunkra találásról mesél Elliott Gould, a Jóbarátok színésze

Kék pulóver, egy csésze kávé és meghitt, kellemes, baráti légkör Los Angelesben. Ilyen körülmények közt ült le videóchaten keresztül interjút adni Elliott Gould, aki nemcsak hosszú órákat, de akár napokat is képes lenne izgalmas történetekkel, valamint humoros jelenetekkel telíteni a négy fal közt töltött napjainkat.

Az elmúlt években többek között a George Clooney főszereplésével készült Ocean’s Eleven-filmek Saul Bloomjaként láthatta a közönség, és szerepelt a Broadway: Beyond the Golden Age című 2018-as dokumentumfilmben is.

Carl Reiner önéletrajzi könyve 2003-ban jelent meg

Rendező munkái közé tartozik a George Burns és John Denver főszereplésével készült Te jó Isten! című 1977-es vígjáték és az 1984-es Mindenem a tied című film Steve Martinnal és Lily Tomlinnel.

Reiner különösen büszke volt a könyveire, köztük az Enter Laughing című önéletrajzi regényére, amiből később film és Broadway-előadás is készült, és 2003-ban megjelent a My Anecdotal Life című memoárjára.

Fia, Rob Reiner szintén színész és rendező, többek között A Wall Street Farkasából ismerhetjük.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból