Meghalt Clark Middleton, a Twin Peaks és a Feketelista színésze

Clark Middleton közkedvelt sorozatokban és filmekben játszott, gyerekkora óta krónikus betegségben szenvedett.

Hősiesen viselte betegségét

Clark Middleton, a Twin Peaks és a Feketelista színésze 63 éves korában elhunyt, miután elkapta a nyugat-nílusi vírust, írja a The Guardian. Middletont láthattuk az Esküdt ellenségek című sorozatban, és olyan közkedvelt filmekben is szerepelt, mint a Kill Bill 2., Sin City – A bűn városaSnowpiercer és a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje).
clark middleton meghalt
Clark Middleton / Fotó: Universal Television/NBCU Photo Bank/NBCUniversal/Getty Images
„Köszönöm mindenkinek a szeretetet és a támogatást, amit az Uram elvesztése után kaptam. Számtalanszor mondogatta: „Nyújtsuk a külvilágnak a tőlünk telhető legjobbat, és a lehető legjobbat fogjuk visszakapni.” És tényleg így is tett. Most már szabadon és boldogan a fényben van, onnan küldi a szeretetét” – írta a színész felesége, Elissa a Twitteren.

Meghalt a Taxisofőr operatőre, az Oscar-jelölt Michael Chapman – Contextus magazin

Utolsó operatőri munkáját magyar rendezővel készítette, ez volt a 2007-es Híd Terabithia földjére Csupó Gábortól.
Middleton négy éves kora óta fiatalkori ízületi gyulladásban szenvedett. Egyszer egy interjúban elárulta, hogy a krónikus betegség hogyan tette tönkre a kezét, roppantotta meg a csípőjét, és merevítette meg a nyakát. “Sosem áldozatként gondoltam magamra, hanem hősként, mert túléltem minden rossz időszakot” – nyilatkozta. Az iskolából is éveket kellett kihagynia, majd elköltözött Tucsonból, hogy Kaliforniában színészetet tanuljon. A ’80-as évek elejétől New Yorkba költözött és színházi munkát vállalt, a saját maga által írt egyszemélyes darabot, a Miracle Mile-t adta elő.

Casting nélkül kerülhetett be a Twin Peaks-be

Amikor David Lynch a Twin Peaks 2017-ben bemutatott 3. évadjára válogatta a szereplőket, már olyan befutott színésznek számított, hogy nem is vett részt castingon, hanem egyből megkapta Audrey Clarke férjének, Charlie-nak a szerepét.

David Lynch tényleg folytatná a Twin Peaks-sorozatot? – Contextus magazin

A legendás Twin Peaks-sorozat folytatásra utaltak a sorozat készítői Twitter-üzeneteikkel

„Tudtam, hogy nagyon fogom élvezni azt a világot. Éreztem, hogy színészként nagyon bele fogok illeni Lynch univerzumába” – mondta a kultikus sorozatbeli szerepe kapcsán. A leginkább a Feketelista című sorozatból emlékezhet rá a közönség, amelyben a lobbanékony természetű Glen Cartert alakította. “Fáj a szívem. Azon túl, hogy igazán egyedi és tehetséges színész volt, Clark minden szempontból hihetetlen ember volt. Éles eszű filmrajongóként szenvedélyesen végezte a munkáját. Elmondhatatlanul nagylelkűen viselkedett… egy igazi jó ember, akit borzasztóan korán vesztettünk el” – írta róla közleményében a sorozat írója, Jon Bokenkamp. A közelmúltban hunyt el Derek Mahon ír költő, Michael Lonsdale színész, és Juliette Gréco, francai sanzonénekesnő.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból