Nyár végén kezdett romlani Damu egészségügyi állapota.

Közeli barátja adott hírt Damu Roland haláláról

December 27-ére virradó éjjel, 47 évesen meghalt Damu Roland. Néhány napja érkeztek először bizonytalan információk arról, hogy súlyos állapotban került kórházba, majd december 27-én, hétfőn egyik közeli barátja Facebookon írta meg, hogy elhunyt. 

“Megrendülten tudatom, hogy ma éjjel Damu Roland elhalálozott. Nincsenek szavak, marad a csend. Roli a szívünkben örökre velünk marad…” – írta.

A színész halálát a család megerősítette a Blikknek.

A színész korábbi Facebook-bejegyzései szerint egészségügyi állapota nyár végén kezdett romlani, akkor arról posztolt a közösségi médiában, hogy a gyógyszerek kiváltása anyagi problémákat okoz neki. December elején kórházba vitték, majd arról posztolt, hazaengedték, de ágynyugalmat írtak elő neki az orvosok. A színészről december közepén érkezett a hír, hogy mélyaltatásban fekszik intenzív osztályon koronavírussal. Akkor egy ismerőse azt írta, Damunak két oltása volt. Damu lélegeztetőgépre került, a szervezete azonban nem reagált jól a terápiára, így másik kórházba vitték, ahol műtüdős kezelést kapott. Minderről egy ismerőse tájékoztatta a nyilvánosságot egy Facebook-hozzászólás formájában. Ő a fentebb említett közeli baráttal azonos.

2019-ben hallatott magáról utoljára

Damu Debrecenben született, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola elvégzése után több színházi előadásban szerepelt, játszott többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is. Több mint 150 filmben és sorozatban szerepelt szinkronszínészként, leghíresebb sorozatszerepe a Jóban Rosszban című napi sorozatban Várnagy Előd karaktere volt.

2012. március 20-án négy és fél év börtönbüntetésre ítélték Palácsik Tímea (Vajna Tímea) bántalmazása és ellene elkövetett nemi erőszak miatt. A büntetést 2012 áprilisa és 2015 áprilisa között töltötte le.

Utoljára saját önálló estjével hallatott magáról színészként, amit 2019 decemberében mutatott be egy budapesti pincehelyiségben, Tóth Ádám rendezésében, később a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt felfüggeszteni előadásait.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet