Egyelőre nem reagált Palácsik Tímea, Damu volt párja a halálhírre.

Vajna Tímeát hibáztatják Damu Roland miatt

Mint beszámoltunk róla, december közepén súlyos állapotban került kórházba Damu Roland színész. Néhány héttel később, december 27-én azonban elhunyt. Korábbi párja, Palácsik Tímea – a szintén elhunyt Andy Vajna filmproducer volt felesége, ismertebb nevén Vajna Tímea – azóta folyamatosan kapja a negatív hozzászólásokat a közösségi oldalain található fotói alá, számolt be a Blikk.

Szinte nincs egyetlen fotója az elmúlt napokból, ahol ne lenne fellelhető egy-egy gyalázó hozzászólás. A mondatok durvasága miatt nem idéznénk egyikből sem.

Sokan úgy látták, neki kell esniük az üzletasszonynak gyalázkodó, áldozathibáztató kommentekkel.

Egyelőre nem reagált a hírre Vajna a volt párja halálhírére.

Szöges ellentéte lett kettejük élete egymásnak

Antoni Rita, a Nőkért Egyesült elnöke közösségi oldalán reagált a gyalázkodó kommentekre. Mint írta, 2013-ban Palácsik “odaállt mellénk és részt vett az One Billion Rising Budapest / Egymilliárd Nő Ébredése kampányban”. Beszédet is mondott Palácsik, főbb követelésük az Isztambuli Egyezmény ratifikációja volt. Palácsik segített eljuttatni több felületre a Antoniék üzenetét. A nőjogi aktivista azt is elárulta, hogy előtte való évben Kata Jaksity társaságában aláírásokat gyűjtött Palácsik a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállásáért.

Noha nem ért egyet a későbbi döntéseivel és azzal, “ahogyan alakította” az életét, Antoni Rita sosem feledi a fenti gesztusokat. Megjegyezte ugyanakkor, hogy méltatlannak tartja a vele szembeni, Damu halála miatti támadásokat.

Nagyon jól tudjuk, hogy a kapcsolati erőszak és a szexuális erőszak milyen elenyésző arányban jut el a tárgyalási szakaszig, és akkor is milyen ritkán születik letöltendő szabadságvesztés mint ítélet. Így, ismerve a magyar áldozatvédelem és igazságszolgáltatás állapotát, joggal feltételezhető, hogy a bíróság nagyon nyomós bizonyítékok alapján szabott ki letöltendő börtönbüntetést

– jegyezte meg Antoni, aki hozzátette: “valószínűleg ugyanazok hazugozzák le és slutshamelik Vajna Tímeát, akik máskor #metoo-ügyekben amellett kardoskodnak, hogy a hivatalos bírósági ítéletig nem kell hinni az áldozatoknak”. Végül költői kérdésként, szarkasztikus hangvétellel felvetette: “Most már a hivatalos bírósági ítélet esetén sem kell hinni nekik, amennyiben pl. nem szimpatikusak?”

Szöges ellentéte lett kettejük élete egymásnak

Mint ismert, Damu és Palácsik kapcsolata viharos véget ért. Noha 2010 elején még jegyespárnak a nyári esküvőt tervezték, júniusban szakítottak. Akkor még találkozgattak egymással. Viszont novemberben őrizetbe vették Damut. Két évvel később, 2012. március 20-án pedig 4 és fél év börtönbüntetésre ítélték a színészt Palácsik bántalmazása és nemi erőszak miatt. A büntetés letöltését 2012 áprilisában kezdte meg és 2015 áprilisában fejezte be.

Kapcsolódó cikk

Palácsik megházasodott Andy Vajna filmproducerrel, a TV2 akkori tulajdonosával, filmügyi kormánybiztossal. Össze is házasodtak 2012-ben és együtt éltek 2019-ig, a filmproducer haláláig. Idén viszont újra szerelmes lett, feleségül is kérte új párja, és igent mondott. Azóta Los Angeles-ben él.

Palácsik megházasodott Andy Vajna filmproducerrel, a TV2 akkori tulajdonosával, filmügyi kormánybiztossal. Össze is házasodtak 2012-ben.

Damu viszont annyira kikészült a fentebb említett ítélettől, hogy pszichiátriára került. A kórház azonban szerelmet hozott neki, ott ismerkedtek meg ugyanis későbbi feleségével, Edinával, akit a börtönben feleségül vett.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet