Meghalt Dorothy Catherine Fontana

80 éves korában, rövid betegség után, hétfőn elhunyt Dorothy Catherine Fontana, a Star Trek írója.

A „legendás író”, Dorothy Catherine Fontana halálának hírét a filmsorozat hivatalos oldalán közölték, írja a Variety. Fontana évekig aktív tagja volt az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének, a halála előtti időszakban az Amerikai Filmintézet előadójaként tevékenykedett.

meghalt dorothy catherine fontana a star trek írója
Dorothy Catherine Fontana, a Star Trek írója / Fotó: Daily Mail / Getty Images

A New Jerseyben született Fontana ritka példája volt a Star Trek-univerzum női íróinak, annak ellenére, hogy D.C. Fonatanaként használt neve miatt sokan nem tudták, hogy nem férfi alkotó.

A NASA felfedezett egy Stark Trek-jelvényhez hasonló képződményt a Marson

Egy váratlan intergalaktikus egybeesésnek köszönhetően, a NASA felfedezett egy homokdűne formációt a Marson, amely a Star Trek Csillagflotta emblémájára emlékeztet, írja a DesignTaxi. Az űrügynökség Mars felderítő szondája készítette a nagy felbontású képeket, amelyen a képződmény látható. Még a NASA szakemberei is elismerik a hasonlóságot a filmsorozatban látható logó és a Mars on felfedezett formáció között.

Ő alkotta meg Star Trek-mítosz kulcsfontosságú elemeit, például a Leonard Nimoy által alakított Spock családi hátterét.

Quentin Tarantino űrhorrort készítene a Star Trekből

A -franchise ismét virágzik a kis képernyőn, változó projektek fejlesztése folyik, de ugyanez nem mondható el a mozifilmes oldalról. A Star Trek 4 úgy tűnt, startra kész, de a Paramount stúdió lefújta a projektet, így Quentin Tarantino filmje lehet a franchise következő reménysége. Mark L.

Dorothy Catherine Fontana a három évadot megélt sorozatból 11 epizódért kapott írói kreditet, később olyan alkotások írásában vett részt, mint a San Francisco utcáin, a Logan futása vagy a Dallas.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból