A római metrón Ennio Morricone zenéit adják le az utasoknak

Az olasz főváros egésze tiszteleg a 91 évesen meghalt Ennio Morricone zeneszerző előtt, így Rómában egy teljes napon át a metróbuszokon Morricone zenéit játsszák le.

Szerencsétlenül elesett

Hétfő hajnalban meghalt Ennio Morricone világhírű zeneszerző. Az olasz napilap szerint a 91 éves Morricone egy római kórházban hunyt el, miután szerencsétlenül esett. Az Oscar-díjas zeneszerző temetését szűk körben tartják. Magyarországon többször is fellépett, legutóbb 2019-ben.

meghalt ennio morricone halalanak oka
Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerző / Fotó: Sergione Infuso/ Getty Images

Koltai Lajos Kossuth-díjas operatőr-rendező is megszólalt a világhírű zeneszerző halálhíre után. Koltai a Sorstalanság, Kertész Imre azonos nevű regényéből készült filmet rendezte, aminek zenéjét Morricone szerezte.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Elolvasta a regényt olaszul, és Kertész Imréről faggatott, tudni akarta, hogy mit gondolok, milyen hangszert szeretnék hallani a filmben. Szerette a filmet. Először Rómában látta. A negyven fokos melegben, a bespalettázott ablakok mögött, a lakásában néztük meg. Mellette ültem a sötétben, és láttam, hogy folynak a könnyei[/perfectpullquote]

– mesélte Koltai.

Egyelőre nem tudni, melyik nap

Az olasz fővárosban egy napon át Morricone zenéi szólnak majd a metróállomásokon és a metrókocsikban, írja az ANSA.

harry grab graffity ennio morricone meghalt
Harry Greb grafittiművész ezzel a festménnyel rótta le tiszteletét a híres zeneszerző előtt
/ Fotó: Antonio Masiello / Getty Images Hungary

Hogy pontosan melyik nap tisztelegnek majd így a híres zeneszerző előtt, arról egyelőre nem nyilatkozott Virginia Raggi, Róma polgármestere. Azt viszont elmondta, a terveik között szerepel, hogy az Auditorium Parco della Musicát átnevezik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból