Nyolcvanhat éves korában meghalt Fred Willard amerikai színész, író, aki a Modern Család Phill Dunphy apukáját játszotta, a szerepért Emmy-díjra is jelöltek.

Lánya közölte halálhírét

Fred Willard Los Angelesben halt meg „békésen, fantasztikus korban, 86 évesen”, helyi idő szerint péntek este, közölte lánya, Hope Mulbarger szombaton.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egészen a legvégéig mozgásban maradt, játszott, és azon dolgozott, hogy boldogok legyünk. Nagyon szerettük, és örökké nagyon fog hiányozni[/perfectpullquote]

– idézi a CNN Mulbargert.

Meghalt Fred Willard Modern Csalad Frank
Fred Willard A Modern Család Frankjeként / Fotó: Abc

A színész, akinek több mint 300 szerepét jegyzi az IMDb, több mint 50 éve a pályán volt: az első alkalommal 1966-ban tűnt fel a tévében. Az évtizedek során játszott Rob Reiner A turné című filmjében, Christopher Guest filmjeiben – a Guffmanre várva, a Nem kutya, az Egy húron vagy az Oscar-vágy című vígjátékokban – és A híres Ron Burgundy legendája című Adam McKay-filmben.

Inkább mellékszerepeket kapott

Ritkán kapott főszerepet vagy akár jelentős mellékszerepet, de epizódszerepeivel is többször kiemelkedett. Többször is jelölték Emmy-díjra a Szeretünk Raymond és a Modern család című sorozatokban nyújtott alakításáért. Játékára jellemző, hogy bár valójában csak 14 epizódban szerepelt a Modern család című Golden Globe- és többszörös Emmy-díjas sorozat 11 évadában, mégis olyan benyomást tett, mintha szinte állandó szereplő lenne. A sorozat néhány hete ért véget.

 

Kevin Smith forgatókönyvíró, rendező, színész (Shop-stop) a Twitteren azt írta Willardról, „annyira briliáns volt, hogy mindent megemelt, amiben csak felbukkant”. Jimmy Kimmel, akinek többször is járt a műsorában, azt írta róla,

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Senki nem volt nála édesebb és viccesebb. Szerencsések vagyunk, hogy ismerhettük őt. Hiányozni fognak a látogatásai.[/perfectpullquote]

Steve Carell (Foxcatcher, Office) szerint is „Fred Willard volt a legviccesebb ember, akivel valaha együtt dolgoztam. Bájos, csodálatos ember volt.” Carell és Willard együtt szerepeltek az A híres Ron Burgundy legendája filmben. Megemlékezett róla Jamie Lee Curtis (Két tűz között) is: „Milyen szerencsések voltunk mind, akik élvezhettük a tehetségét!” – írta a színésznő a Twitteren.

Év elején Norma Michaels halálhíréről számoltunk be, aki a sorozatban Helent alakította.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet