Hallgatom Meghalt Gallai Péter

Meghalt Gallai Péter

Promóció

Meghalt Gallai Péter, a Bikini és a Piramis zenekar zenésze 66. életévében.

Promóció
- Advertisement -

“Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy Gallai Péter ma éjszaka álmában elhunyt” – írja a Piramis zenekar a Facebookon. A Bikini és a Piramis billentyűse és zeneszerzője 66 éves volt.

Piramis zenekar

Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy Gallai Péter ma éjszaka álmában elhunyt. Péter a Piramis zenekar billentyűse, énekese, szerzője, a zenekar örökös tagja. Döbbenten és mély megrendüléssel fogadtuk…

Gallai Péter 1953-ban született Budapesten, konzervatóriumot végzett, képzett zenész volt. Első ismertebb zenekara a Nautilus volt, 1974-ben pedig a Piramishoz csatlakozott, mely az évtized második felének legnépszerűbb rockzenekara volt Magyarországon. Az együttes több híres dalát is ő szerezte, például a Szállj fel magasra címűt.

Gallai Péter, a Piramis zenekar billentyűse / Fotó: MTI

A Piramis utolsó lemezén, mely a frontember, Révész Sándor távozása után készült, Gallai énekelt, majd az együttes feloszlott, ő pedig D. Nagy Lajossal együtt 1985-ben az átalakult Bikiniben tűnt fel, mely gyorsan a korszak legsikeresebb hazai rockzenekara lett. Ebben a zenekarban is írt dalokat, néhányat pedig ő is énekelt.

1992-ben a Bikini feloszlott, majd öt évvel később újjáalakult, Gallaival együtt, aki egészen 2002-ig maradt tagja az együttesnek, akkor visszatért a szintén újjáalakult Piramisba.

Gallai Péter számos más zenésszel és formációval dolgozott még együtt, Fábri Péterrel pedig Kolumbusz címmel gyerekoperát is írt, továbbá Szakácsi Sándor Megvagyok című lemezének anyagát is Fábrival közösen ők írták. A billentyűs az RS9 Színház házi zeneszerzőjeként is dolgozott.

Gallai Péter / Fotó: A Piramis zenekar hivatalos Facebook-oldala

Egy tavaly márciusban adott interjújában arról beszélt, hogy nem akart öregemberként vegetálni és mások terhére lenni. Ezért is gondolta, hogy hetven év elegendő a földi életből.

Na, az nem úgy volt, ahogy megírták. Nem voltam én élet-halál között, csak hasnyálmirigy-gyulladást kaptam. Ez két éve történt. Kórházban voltam és elvonón, ami hat hétig tartott volna, de a második hét után hazajöttem. Unalmas volt nekem ott, és úgy éreztem, megbirkózom egyedül a piálással. Fél évig nem ittam, csak teáztam. Aztán szép lassan megint elkezdtem iszogatni…Mentségemre legyen mondva, nem vagyok agresszív, csöndesen iszogatok. Ki tudja, miért? Vannak kérdések, amire nem kapunk választ

– mondta őszintén a Meglepetes.hu-nak.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3