Gesztesi Károly pénteken még a Mokkában beszélt a hitéről

Gesztesi Károly szombat este hunyt el autóvezetés közben, infarktus következtében. Nemrég újra iskolapadba ült és hittudományokkal kezdett foglalkozni, írja az Origo. A színész tragikus halála előtt egy nappal beszélt erről a TV2 Mokka című műsorában.

“Minden emberbe bele van kódolva a hit. Van, aki él vele, van, aki nem” – kezdte a beszélgetést Gesztesi Károly, aki néhány komoly ember prédikációját hallgatva kezdett el mélyebben a hittudományokkal foglalkozni.

meghalt gesztesi károly halálának oka scaled
Gesztesi Károly a Frizbi forgatás / Fotó: Máté Krisztián

Édesanyjától korábban többször is kapott Bibliát, amit olvasott ugyan, a szívében érezte is, de sok dolgot nem értett benne. Egy rádióműsorban találkozott össze Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezetőjével, aki javasolta, hogy kezdjen el hittudományokat tanulni. Felvételizett is egy hitéleti akadémiára, de elsőre nem sikerült bejutnia.

Meghalt Gesztesi Károly tragikus hirtelenséggel, autóvezetés közben

Gesztesi Károly az autóját vezetve lett rosszul a budapesti Ferdinánd híd közelében a információi szerint. Még sikerült leparkolnia, és a mentők is hamar a helyszínre érkeztek, azonban az életét már nem tudták megmenteni. A kiérkező szakemberek közel egy órán keresztül küzdöttek a színész életéért.

Negyven éve rúgtak ki utoljára a főiskoláról, azt is nehezen éltem meg. Hála Istennek, rég buktam meg színdarabbal vagy filmmel, úgyhogy nagyon rossz érzés volt ez a kudarc, de összeszedtem magam, rászántam az egész nyarat, és felkészültem. Azt mondták, így már igen jó pontszámmal kerültem be- mesélte a színész.

“Ha valami feladatom lehet a hittel, talán az, hogy ha valaki megkérdez róla, akkor tudjak úgy válaszolni, hogy esetleg előrébb viszem vele a másik életét” – mondta Gesztesi egy nappal a tragikus halála előtt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból