Elhunyt 94 évesen Honor Blackman brit színésznő, aki a Goldfinger című James Bond-filmben Sean Connery partnerét játszotta.

A színésznő békésen, otthonában halt meg, természetes okok következtében vasárnap – írta közleményében a család, szúrta ki a BBC.

Meghalt Honor Blackman James Bond
1964-Ben Pussy Galore Karaktereként / Fotó: Wikimedia

Blackman Londonban született, a Guildhall zenei és drámai iskolában tanult színészetet.

Sean Connery Honor Blackman James Bond Pussy Galore
Sean Connery És Blackman 1964-Ben / Fotó: Getty Images

Harcművészeti edzésre is járt, ez szerepet játszott abban, hogy ő alakíthatta Pussy Galore-t, Auric Goldfinger antihős szövetségesét az 1964-es, harmadik James Bond-filmben. A 007-es ügynököt akkoriban Sean Connery formálta meg, első filmbéli találkozásukkor sikeresen elcsábította Pussyt.

Meghalt Claudine Auger, az első James Bond-lány

A színésznő – az első francia Bond-lány – Párizsban halt meg, írja a a Time Art ügynökség közleményére hivatkozva. Auger 1941-ben született a francia fővárosban, karrierjét modellként kezdte, 1958-ban Franciaországot képviselte a Miss World szépségversenyen. Emellett színésznek is tanult, kisebb filmes szerepekkel kezdte, majd fokozatosan nevet szerzett magának.

A színésznő egész életében játszott, utolsó éveiben Nagy-Britannia-szerte saját show-jával lépett fel, mely hosszú karrierjét tükrözte vissza.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet