Jeremy Bulloch játszotta a Han Solót üldöző fejvadászt A birodalom visszavágban és A jedi visszatérben is.

A hivatalos oldala is megerősítette a halálhírt

75 éve korában halt meg Jeremy Bulloch brit színész, akinek legismertebb filmes megjelenése az eredeti Star Wars-trilógia Boba Fettje volt – írja az IGN Nordic.

Meghalt Jeremy Bulloch Boba Fett Star Wars 1
Jeremy Bulloch Színész, Aki Boba Fett Karakterét Alakította A Star Wars-Trilógiában / Fotó: Getty Images

Ő játszotta a Han Solót üldöző fejvadászt A birodalom visszavágban és A jedi visszatérben is. A halálhírt eredetileg a színész hivatalos oldala írta meg.

Féltestvére révén kapta meg a szerepet

Bulloch 1945-ben született Leicestershire-ben, és hamar a színészet felé fordult, 17 évesen már Hamletet játszott. Filmes pályája tévészerepekkel indult, a brit köztévén szerepelt például a Doctor Who vagy a Robin of Sherwood című sorozatokban. Filmes szerepei között találunk két James Bond-filmet is a Roger Moore-korszakból (A kém, aki szeretett engem, Polipka), de természetesen a legtöbb filmrajongó Boba Fett miatt jegyezte meg a nevét.

Kapcsolódó cikk

A szerepet féltestvére, Robert Watts révén kapta, aki A birodalom visszavág egyik producere volt.

Cameózott is

Bulloch páncélba bújva játszotta el a fejvadászt, ezért könnyen el tudott vállalni egy másik szerepet is A birodalom visszavágban: ő volt Sheckil hadnagy, egy nem túl jelentős birodalmi tiszt (a Sheckilre kiszemelt színész nem jelent meg a forgatáson, így Bulloch ugrott be a helyére).

Egy kisebb cameója is volt a harmadik sorszámú Star Wars-filmben, A sithek bosszújában Jeremoch Colton kapitány bőrében. Több régi Star Wars-szereplő színésztársához hasonlóan szívesen járt rajongói rendezvényekre és előadásokat tartott. 2018-ban vonult vissza ettől is.

Kapcsolódó cikk

Bulloch halálhírét megosztotta Daniel Logan is, a színész, aki a fiatal Boba Fettet játszotta a Star Wars: A klónok támadásában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet