Elhunyt José José mexikói énekes. A latin hírességet a dal hercegeként emlegették hazájában.

Meghalt José José mexikói énekes, írja a BBC. A 71 éves korában elhunyt José José, aki korábban rákkal küzdött. A mexikói hírességet a dal hercegeként emlegették a hazájában.

meghalt josé josé énekes
José José mexikói énekes / Fotó: Getty Images

José José, eredeti nevén José Rómulo Sosa Ortiz ötven éven át énekelt szerelmes balladákat, és többször is jelölték Grammy-díjra. Dalszerző volt, valamint színészként szintén többször feltűnt. A hetvenes években a latin-amerikai toplisták elejére került az olyan számaival, mint az El Triste, de a nyolcvanas években ért a csúcsra a Secrets című albumával.

Jose Jose – El Triste en vivo 1970

José José (nacido José Rómulo Sosa Ortiz el 17 de febrero de 1948 en Clavería, Azcapotzalco, Ciudad de México), es un cantante mexicano. Referido en el mundo…

A Latin Lemezakadémia a zenei kiválóság díjjal jutalmazta 2004-ben a Latin Grammy-gálán, de ebben az évben a Hírességek sétányán is csillagot kapott Hollywoodban. Az énekes 2017-ben közölte rajongóival, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, és szombaton egy floridai kórházban halt meg.

Ai Weiwei Legóból készített portrékat az eltűnt mexikói gyerekekről

Aligha létezik még egy olyan nagylelkű és tehetséges művész, mint Ai Weiwei. A művészetében mindig jelen van az alázat és az empátia. Ezt ismét bizonyította legújabb munkájában, amellyel az eltűnt mexikói tanulók és tanárok előtt teszi tiszteletét. ai weiwei lego, ai weiwei mexikó

A hírre még Andés Manuel López Obrador mexikói elnök is reagált, hogy szomorú, hogy José José eltávozott.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból