Meghalt Ken Hensley, a Uriah Heep egykori billentyűse

Meghalt 75 éves korában Ken Hensley, a Uriah Heep brit rockegyüttes egykori billentyűse, írja a BBC.

Szerdán hunyt el Heep

Ken Hensley a zenekar sok korai számának – köztük az Easy Livin’, Stealin’-nek és Lady in Blacknek – szerzője is volt.

Ken Hensley Uriah Heep Zenekar
Ken Hensley / Fotó: A Weep in silence című videóklip

A zenész szerda este hunyt el rövid betegséget követően – erősítette meg menedzsere, írja a BBC.

Mélyen megrázott Ken Hensley halálának híre, őszinte részvétemet fejezem ki a családnak és Hensley feleségének, Monicának. Ken csodálatos dalokat írt, míg velünk volt, zenei öröksége az emberek szívében mindig élni fog

– írta a Twitter mikroblogon Mick Box, aki több mint négy évtizede vezeti a Uriah Heepet.

Nemrég még interjút adott

A kemény és a progresszív rockot ötvöző zenekar az 1970-es években ért a csúcsra. Hensley billentyűjátéka hangzásuk jellegzetes vonása volt. Az együttes nevét Charles Dickens angol író híres regénye, a Copperfield Dávid egyik szereplőjétől kölcsönözte.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az Eon Music portálon múlt héten megjelent interjújában Hensley arról az időszakról beszélt, amikor lemezek millióit adták el és koncertjeik arénákat töltöttek meg.

Ken Hensley with symphony orchestra - Circle Of Hands

Circle of Hands by Ken Hensley / 1972 "Demons and Wizards" Ken Hensley and Chernigov's Academic Symphony Orchestra "Philharmonia" Chernigov, 10/28/2014 Кен Х...

“Őszintén szólva olyan volt, mint egy őrült álom. Azt gondolom, egy kicsit mindannyian megszédültünk az egésztől” – mondta Hensley az interjúban.

A hetvenes évek végén Hensley kilépett a bandából, nem sokkal később megalakította saját zenekarát Ken Hensley and Live Fire néven.

Ennek ellenére sokszor lépett fel korábbi zenekari társaival együtt. Idén szeptemberben halt meg a Uriah Heep egy másik tagja, Lee Kerslake dobos.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból