Rob Reiner, Ed Asner, Steven Spielberg és sok-sok hollywoodi híresség posztolta visszaemlékezését és méltatását a 103 éves korában szerdán elhunyt Oscar-díjas színészről, Kirk Douglasről.

103 évesen hunyt el Kirk Douglas

Kirk Douglas Meghalt
/ Fotó: Charley Gallay / Getty Images

Hosszú pályafutása alatt Douglas egyebek mellett a Spartacus, A nap szerelmese, A bajnok, valamint A rossz és a szép című filmben szerepelt, utóbbi három alakításáért Oscar-díjra is jelölték.

Meghalt Kirk Douglas, a Spartacus színésze 103 éves korában

Meghalt Kirk Douglas 103 éves korában Fia jelentette be a halálhírt “Testvéreimmel mély szomorúsággal jelentjük be, hogy Kirk Douglas 103 éves korában itt hagyott minket” – mondta a People magazinnak, ami először adott hírt a tragédiáról. “A világ számára legenda volt, a mozi aranykorának színésze, aki jól élt az arany éveiben, egy emberbarát, az igazságosság elkötelezettje (…).

Az amerikai filmakadémia díját végül életművéért kapta meg 1996-ban. Sokak által Hollywood egyik legnagyobb legendájának tartott Douglas-ről számos szakmatársa vett búcsút, számoltak be róla a hollywoodi szaklapok, a The Hollywood Reporter és a Variety.

Michael Douglas: “A világ számára legenda volt”

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk’s life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglas

No Description

Fia, Michael Douglas az Instagramon jelentette be apja halálhírét a család nevében. “A világ számára legenda volt, a mozi aranykorának színésze, aki jól élt az aranyévekben, és humanitárius volt, aki elkötelezte magát az igazság és olyan ügyek mellett, amelyekben hitt, s ezzel követendő példát állított elénk” – fogalmazott a színész. Hozzáfűzte, hogy apja nemzedékre szóló  örökséget hagyott maga után a filmművészetben.

Steven Spielberg: “Hiányozni fognak a kézzel írott megjegyzései”

Steven Spielberg Kirk Douglas
Steven Spielberg (B) És Douglas / Fotó: Tim Clary / Afp / Getty Images

Steven Spielberg közleményében felidézte, hogy milyen megtiszteltetés volt számára a néhai színésszel való közös munka. “Csodálatos élete végéig megőrizte Kirk filmsztár karizmáját, és megtiszteltetés volt számomra, hogy egy kicsit részese lehettem utolsó 45 évének. Hiányozni fognak a kézzel írott megjegyzései, levelei, atyai tanácsai, és bölcsessége, bátorsága – egy ilyen óriási életművel együtt – egész hátralevő életemre elegendő inspirációt jelent”, fogalmazott a rendező.

Gabrielle Carteis: “Hollywood aranykorának egyik utolsó legendája”

A hollywoodi színészcéh, a SAG-AFTRA elnöke, Gabrille Carteris “Hollywood aranykorának egyik utolsó legendájaként” szólt róla közleményében. Mint írta, Kirk Douglas rendkívüli színész volt. Megemlékezése szerint egyike volt azoknak, akik segítettek a fekete listára került hollywoodi alkotóknak, és felemelte a hangját értük.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Gazdag életművével kitörölhetetlen nyomot hagyott a filmművészetben[/perfectpullquote]

– tette hozzá, és egyúttal kiemelte, hogy Douglas “igaz humanitáriusként” egész életét értékes ügyek támogatásának szentelte.

Rob Reiner és Ed Asner: “Mindig ikon lesz a hollywoodi panteonban”

No Title

KIrk Douglas will always be an icon in the pantheon of Hollywood. He put himself on the line to break the blacklist. My love goes out to my friend Michael and the whole family.

Rob Reiner és Ed Asner a Twitteren rótta le tiszteletét Douglas előtt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Kirk Douglas mindig ikon lesz a hollywoodi panteonban. Bevetette magát, amikor meg kellett törni a fekete listát[/perfectpullquote]

– idézte fel Reiner.

Az amerikai filmakadémia is búcsút vett

Kirk Douglas Accepts the AFI Life Achievement Award in 1991

Kirk Douglas accepts the 19th AFI Life Achievement Award in 1991. Subscribe to this channel for more exclusive videos from the AFI Archive: http://bit.ly/Sub…

“Csatlakozunk a világ moziimádóinak sorához, akik egy igazi filmlegenda elvesztését gyászolják. Kirk Douglas hatalmasabb volt, mint maga az élet azzal az örökségével, amit maga mögött hagyott: a vásznon nyújtott alakításai, hősies kiállásai hollywoodi feketelistázás sötét napjai során. Az Amerikai Filmakadémia büszke arra, hogy 1991-ben vele együtt ünnepelhetett (életműdíjban részesült az Oscar-gálán – a szerk.)” – írta az intézet honlapján Bob Gazzale elnök.

George Takei és William Shatner: “Az igazság bajnoka”

No Title

Legendary actor Kirk Douglas has passed on today at the age of 103. An Academy Award winning actor and recipient of the Presidential Medal of Freedom, Douglas was a champion for many just causes and lived a long and storied life. He was adored and beloved, and he shall be missed.

George Takei és William Shatner, a Start Trek sztárjai ugyancsak a Twitteren búcsúztatták a hollywoodi ikont, “az igazság bajnokát”.

Mark Hamill: “Minden idők legnagyobb sztárja”

https://twitter.com/HamillHimself/status/1225224986559778816

Mark Hamill minden idők legnagyobb sztárjának és briliáns tehetségű, karizmatikus színészének nevezte Twitter-üzenetében. A Start Wars sztárja szintén hozzátette, hogy Douglas minden reputációját latba vetette annak idején, hogy megtörje a fekete listázást Hollywoodban, és Dalton Trumbo munkát kapjon a Spartacusban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.