Kirk Douglas február 5-én, 103 esztendősen hunyta le örökre a szemeit. A Spartacus legendás sztárja karrierje során mesés vagyont halmozott fel, ami rászorulók oktatására fordítanak.

Rászorulókra hagyta a vagyonát Kirk Douglas

A nemrég elhunyt színészlegenda a vagyona nagy részét nem a családtagjaira hagyta, hanem az alapítványára, amit a rászorulók oktatására és az egészségügy fejlesztésére hozott még létre feleségével.

A Page Six információ szerint a 80 millió dolláros, azaz a közel 25 milliárd forintos vagyonából 64, átszámítva 20 milliárd forint jótékony célokra fordul, a vagyon maradékának sorsáról egyelőre nincs információ, írja a The Times.

Krik Douglas Vagyona Raszorulok
Kirk Douglas Fiával, Michaellel És Annak Nejével, Catherine Zeta-Jones-Szal / Fotó: Chris Pizello / Afp

A legendás színésznek mindig is aranyból volt a szíve, az alapítványt is azért hozta létre a feleségével 1964-ben, hogy olyanokon segíthessenek, akik máskülönben nem tudnának egyedül egyről a kettőre jutni. A Douglas Alapítvány hivatalos honlapján az olvasható, hogy a színész tudja jól, milyen szegénynek lenni, hiszen a 20. század elején nehéz sorsú szülei Oroszországból vándoroltak át az Egyesült Államokba egy jobb élet reményében.

Hollywoodi sztárok egész sora búcsúzik Kirk Douglas-től

Hollywoodi sztárok egész sora búcsúzik Kirk Douglas-től 103 évesen hunyt el Kirk Douglas Hosszú pályafutása alatt Douglas egyebek mellett a Spartacus, A nap szerelmese, A bajnok, valamint A rossz és a szép című filmben szerepelt, utóbbi három alakításáért Oscar-díjra is jelölték.

Amikor Douglas elhunyt, fia, Michael Douglas Instagramjára írt búcsúsoraiból is kiderült, mennyire fontos volt a legendás sztárnak, hogy másokon segítsen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A világ számára ő egy legenda volt, az aranykor színésze, aki jól élt az aranyéveiben is, egy humanitárius volt, aki elkötelezetten hitt az igazságosságban, és mindannyiunkat arra ösztönzött, hogy ugyanerre törekedjünk[/perfectpullquote]

– fogalmazta akkor Michael Douglas.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet