Követem Sztárok Kirk Douglas vagyonát rászorulók oktatására fordítják a rendelkezése szerint

Kirk Douglas vagyonát rászorulók oktatására fordítják a rendelkezése szerint

Promóció

Kirk Douglas február 5-én, 103 esztendősen hunyta le örökre a szemeit. A Spartacus legendás sztárja karrierje során mesés vagyont halmozott fel, ami rászorulók oktatására fordítanak.

Rászorulókra hagyta a vagyonát Kirk Douglas

Promóció
- Advertisement -

A nemrég elhunyt színészlegenda a vagyona nagy részét nem a családtagjaira hagyta, hanem az alapítványára, amit a rászorulók oktatására és az egészségügy fejlesztésére hozott még létre feleségével.

A Page Six információ szerint a 80 millió dolláros, azaz a közel 25 milliárd forintos vagyonából 64, átszámítva 20 milliárd forint jótékony célokra fordul, a vagyon maradékának sorsáról egyelőre nincs információ, írja a The Times.

Kirk Douglas fiával, Michaellel és annak nejével, Catherine Zeta-Jones-szal / Fotó: Chris Pizello / AFP

A legendás színésznek mindig is aranyból volt a szíve, az alapítványt is azért hozta létre a feleségével 1964-ben, hogy olyanokon segíthessenek, akik máskülönben nem tudnának egyedül egyről a kettőre jutni. A Douglas Alapítvány hivatalos honlapján az olvasható, hogy a színész tudja jól, milyen szegénynek lenni, hiszen a 20. század elején nehéz sorsú szülei Oroszországból vándoroltak át az Egyesült Államokba egy jobb élet reményében.

Hollywoodi sztárok egész sora búcsúzik Kirk Douglas-től

Hollywoodi sztárok egész sora búcsúzik Kirk Douglas-től 103 évesen hunyt el Kirk Douglas Hosszú pályafutása alatt Douglas egyebek mellett a Spartacus, A nap szerelmese, A bajnok, valamint A rossz és a szép című filmben szerepelt, utóbbi három alakításáért Oscar-díjra is jelölték.

Amikor Douglas elhunyt, fia, Michael Douglas Instagramjára írt búcsúsoraiból is kiderült, mennyire fontos volt a legendás sztárnak, hogy másokon segítsen.

A világ számára ő egy legenda volt, az aranykor színésze, aki jól élt az aranyéveiben is, egy humanitárius volt, aki elkötelezetten hitt az igazságosságban, és mindannyiunkat arra ösztönzött, hogy ugyanerre törekedjünk

– fogalmazta akkor Michael Douglas.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3