Hallgatom Meghalt Lennie Niehaus, a Clint Eastwood-filmek zeneszerzője 

Meghalt Lennie Niehaus, a Clint Eastwood-filmek zeneszerzője 

Promóció

Lennie Niehaus dzsesszzenész, a Clint Eastwood-filmek zeneszerzője 90 éves korában hunyt el. Lánya otthonában, csütörtök este vesztette életét. 

Kalandos karrier

Promóció
- Advertisement -

A több mint 60 éves zenei karriernek örvendő, 90 éves Lennie Niehaus dzsesszzenész csütörtökön vesztette életét lánya redlands-i otthonában, írja a Variety. Számos Clint Eastwood-film zeneszerzője volt.

Lennie Niehaus 90 éves korában hunyt el / Fotó: William Claxton

Lennie Niehaus és Eastwood 1963-ban találkoztak először, majd a koreai háborúban is együtt szolgáltak, ami véget vetett Niehaus korábbi szaxofon-játékának. A hadseregben való szolgálat után Stan Kenton zenekarához csatlakozott, de hat önálló albumot is maga mögött hagyott. Az 1980-as években kezdett el Eastwooddal együtt dolgozni, ennek eredményeképp több filmjében is hallhatók Lennie Niehaus dallamai. Több mint 20 film során dolgoztak együtt, többek között a Millió dolláros bébi, a Tökéletes világ és a A szív hídjai is közös együttműködésük gyümölcse. Clint Eastwood egyébként május 31-én ünnepelte 90. születésnapját, a róla szóló portréről ebben a cikkben írtunk.

Zene az ereiben

Lennie Niehaus 1929-ben született St. Louis-ban egy orosz vonós-zenész fiaként, aki akkoriban némafilmeket vetítő mozikban játszott. Niehaus először gimnazista korában ismerkedett meg a komponálással, egyetemi évei alatt pedig dzsesszzenészként kereste a kenyérre valóját. Halálára nemcsak a zenevilág, de még élő hozzátartózói is emlékeznek, mint felesége, Patricia, lánya, Susan és unokái, Josh, valamint Emily. 

Elhunyt Bill Withers, a soul műfaj legendás alakja – ContextUs

Bill Withers, a széles körben ismert amerikai soul-énekes március 30-án hunyt el régebb óta tartó szívkomplikációk következtében, írja a The Guardian. Az előadó 81 évesen köszönt el tőlünk és adta fel a harcot betegségével szemben. Bill Withers legismertebb szerzeményei közé tartozik a Grandma’s Hands, a Lean on Me, a Happy Day vagy az Ain’t No Sunshine.

Az utóbbi időben számos tehetséges alkotótól és zenésztől kellett örökre elbúcsúznunk, mint a legtöbb lemezt eladó, guineai énekes Mory Kanté vagy Susan Rothenberg festőművész, aki 75 éves korában vesztette életét. 

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3