Meghalt Little Richard, a Tutti Frutti, a Good Golly Miss Molly és a Long Tall Sally énekes-zongoristája 87 éves korában.

Halálának okát nem árulta el fia

A nagyhatású zenész halálának hírét fia, Danny Penniman közölte a magazinnal, de a halál okát nem árulta el. Az énekes a Tennessee állambeli Nashville-hez közeli otthonában halt meg, adta hírül a Rolling Stone magazin.

Meghalt Little Richard Tutti Frutti
Little Richard / Fotó: Getty Images

Az amerikai énekest, aki egyszerre volt dalszerző és zongorista, a rock and roll egyik korai úttörőjeként, az R&B és rockénekesek generációjának egyik fő inspirálójaként tartják számon.

A Tutti Frutti slágerével új korszakot nyitott meg

Karrierje az 1950-es években volt csúcsponton, amikor a rhytm & bluest ötvözte a boogie-woogie-val, esetenként jazz és gospel elemekkel átitatva: sokak szerint ez volt a rock and roll kialakulásának egyik kulcsmozzanata. A rythme & bluesból indulva az 1950-es években más afroamerikai énekesekhez Chuck Berryhez és Fats Dominóhoz hasonlóan megteremtett egy új műfajt, a rock and rollt, mérsékelt kortársaitól eltérően rikító ingjeivel, 15 centiméter magas sörényével és ceruzavékony bajuszával inkább botrányos jelleget adva a műfajnak írja a zenész halála kapcsán az MTI. A zenész valódi nevén Wayne Penniman a Tutti Frutti világslágerrel egy korszakot nyitott meg a könnyűzenében.

Little Richard – Tutti Frutti (High Quality)

DISCLAIMER: music belongs to its respective owners and is not owned by me

Olyan énekesek nevezték példaképüknek, mint James Brown és Mick Jagger. Sőt, ismert tény, hogy inspirációt jelentett a The Beatlesnek, Michael Jacksonnak is. Bob Dylant is inspirálta, aki nemrég 8 év után nem csak új, hanem egyenesen dupla albummal rukkol elő. Mitöbb, rocktörténeti rekordot döntött azzal, hogy egyetlen egy kéziratlapja több mint 700 millió forintért kelhet el.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet