Elhunyt 89 éves korában Spanyolországban Lucia Bose, az olasz neorealizmus ünnepelt filmcsillaga, aki Michelangelo Antonionival és Federico Fellinivel is forgatott.

Koronavírus okozhatta halálát

A színésznő halálhírét a fia, Miguel Bose spanyol énekes jelentette be a Twitteren. Az olasz lapok szerint Bose a spanyol Segovia tartománybeli Brievában hunyt el hétfőn, és halálát tüdőgyulladás okozta – számolt be róla a Deadline kedden. Az olasz Corriere Della Sera lap azt írja viszont, hogy koronavírus okozta halálát.

Meghalt Lucia Bose Koronavirus
Lucia Bose / Fotó: Getty Images

A Milánóból származó Boséra azt követően figyelt fel a világ, hogy 16 évesen, 1947-ben szépségkirálynőnek választották Olaszországban. Filmes pályafutása az olasz neorealista rendezőkkel kezdődött. 1950-ben dolgozott együtt először Antonionival az Egy szerelem története című filmen, majd 1953-ban a Hölgy kaméliák nélkül című drámát is vele forgatta. Szerepelt 1956-ban Luis Bunuel Hajnalodik című filmjében, Fellinivel pedig 1969-ben a Fellini-Satyricont forgatta.

Egy időre abbahagyta a filmezést

1956-ban házasodott össze Luis Miguel Dominguínnal, a híres spanyol torreádorral. Egy időre abbahagyta a filmezést, és családjának, három gyermekének szentelte életét. A hatvanas években azonban visszatért a filmvászonra. Férjétől 1967-ben vált el.

Meghalt koronavírusban Vittorio Gregotti, a 20. század kiemelkedő építésze

A világhírű építészt a milánói San Giuseppe kórházban ápolták, ahol vasárnap reggel hunyt el, írta a Corriere della Sera . 1974-ben alapított tervezőirodájának – Gregotti Associati International – leghíresebb munkái között a lisszaboni Belém Kulturális Központot, a 2007-ben épült aix-en-provence-i új operaházat vagy a milánói Bicocca-negyedet szokták említeni.

Pályafutása során több tucatnyi filmben játszott, utolsó filmjét, a One More Time című drámát 2013-ban mutatták be.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet