Nézem Film Meghalt Lynn Shelton, a független filmek királynője

Meghalt Lynn Shelton, a független filmek királynője

Promóció

Lynn Shelton függetlenfilm-rendező 54 éves korában hunyt el.

Első filmjére azonnal felfigyelt a szakma

Promóció
- Advertisement -

Hollywoodban kevés a női filmrendező, az ő ünneplésükre egy dokumentumfilm is készült. És most a filmszakma egy tehetséges női rendezőt vesztett el Lynn Shelton személyében.

Shelton olyan produkciókat rendezett, mint GLOW és a Mad Men sorozatok egyes epizódjai, valamint A legmelegebb nap és az Édesnégyes című filmek. A rendezés mellett írással, producerkedéssel és vágással is foglalkozott. Shelton súlyos vérbetegségben halt meg május 15-én, írja a Vanity Fair.

Lynn Shelton / Fotó: The Hollywood Reporter

Shelton karrierjét viszonylag későn a harmincas éveinek közepén kezdte el, nagyon alacsony költségvetésű filmek készítésével. Munkáira hamar felfigyelt a szakma a Slamdance és SXSW filmfesztiválokon. Első sikerfilmje egy tragikomédia, A legmelegebb nap volt, amelyben két heteroszexuális férfi melegpornót forgat.

Your Sister’s Sister Official Trailer #1 (2012) Emily Blunt Movie HD

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A film 2009-ben debütált a Sundance Filmfesztiválon. A vígjáték egyik főszereplőjével, Mark Duplass színésszel hosszú távú munkakapcsolata alakult ki. A másik közös filmjük az Édesnégyes (Your Sister’s Sister) volt, amelyben Emily Blunt is szerepelt, a kis költségvetésű vígjáték anyagi sikernek bizonyult.

Több ismert sztárral is dolgozott együtt

2014-ben mutatták be a Későnérők című vígjátékát, amelyben már olyan sztárok is szerepeltek, mint Chloë Grace Moretz, Keira Knightley, és Sam Rockwell. Shelton 2009 és 2019 a rendezőnő összesen nyolc nagyjátékfilmet forgatott.

Későnérők (Laggies) (12) hivatalos magyar feliratos előzetes

Január 29-től a mozikban! Megan húszas évei közepén is csak sodródik az árral. Túlképzett, alulfoglalkoztatott, és még mindig gimis szerelmével él együtt. Am…

Shelton sorozatok rendezésében is részt vett, többek között a Mad Men, a New Girl, a GLOW és az Amerika Huangjai egyes epizódjainak munkálataiban működött közre. Halála a következő filmjének előkészítése közben következett be.

Mark Duplass on Twitter

We lost our dear friend Lynn Shelton. We made so many things together. I wish we had made more. Her boundless creative energy and infectious spirit were unrivaled. She made me better. We butted heads, made up, laughed, pushed each other. Like family. What a deep loss.

Shelton a színész Kevin Seallel kötött házasságot, amelyből egy fiúgyermekük született. Családja és a kollégái a közösségi média segítségével is gyászolják a rendezőnőt.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3