Lynn Shelton függetlenfilm-rendező 54 éves korában hunyt el.

Első filmjére azonnal felfigyelt a szakma

Hollywoodban kevés a női filmrendező, az ő ünneplésükre egy dokumentumfilm is készült. És most a filmszakma egy tehetséges női rendezőt vesztett el Lynn Shelton személyében.

Shelton olyan produkciókat rendezett, mint GLOW és a Mad Men sorozatok egyes epizódjai, valamint A legmelegebb nap és az Édesnégyes című filmek. A rendezés mellett írással, producerkedéssel és vágással is foglalkozott. Shelton súlyos vérbetegségben halt meg május 15-én, írja a Vanity Fair.

Lynn Shelton Meghalt
Lynn Shelton / Fotó: The Hollywood Reporter

Shelton karrierjét viszonylag későn a harmincas éveinek közepén kezdte el, nagyon alacsony költségvetésű filmek készítésével. Munkáira hamar felfigyelt a szakma a Slamdance és SXSW filmfesztiválokon. Első sikerfilmje egy tragikomédia, A legmelegebb nap volt, amelyben két heteroszexuális férfi melegpornót forgat.

Your Sister’s Sister Official Trailer #1 (2012) Emily Blunt Movie HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Your Sister’s Sister Official Trailer #1 (2012) Emily Blunt Movie …

A film 2009-ben debütált a Sundance Filmfesztiválon. A vígjáték egyik főszereplőjével, Mark Duplass színésszel hosszú távú munkakapcsolata alakult ki. A másik közös filmjük az Édesnégyes (Your Sister’s Sister) volt, amelyben Emily Blunt is szerepelt, a kis költségvetésű vígjáték anyagi sikernek bizonyult.

Több ismert sztárral is dolgozott együtt

2014-ben mutatták be a Későnérők című vígjátékát, amelyben már olyan sztárok is szerepeltek, mint Chloë Grace Moretz, Keira Knightley, és Sam Rockwell. Shelton 2009 és 2019 a rendezőnő összesen nyolc nagyjátékfilmet forgatott.

Későnérők (Laggies) (12) hivatalos magyar feliratos előzetes

Január 29-től a mozikban! Megan húszas évei közepén is csak sodródik az árral. Túlképzett, alulfoglalkoztatott, és még mindig gimis szerelmével él együtt. Am…

Shelton sorozatok rendezésében is részt vett, többek között a Mad Men, a New Girl, a GLOW és az Amerika Huangjai egyes epizódjainak munkálataiban működött közre. Halála a következő filmjének előkészítése közben következett be.

No Title

We lost our dear friend Lynn Shelton. We made so many things together. I wish we had made more. Her boundless creative energy and infectious spirit were unrivaled. She made me better. We butted heads, made up, laughed, pushed each other. Like family. What a deep loss. pic.twitter.com/LcowmbGqum

Shelton a színész Kevin Seallel kötött házasságot, amelyből egy fiúgyermekük született. Családja és a kollégái a közösségi média segítségével is gyászolják a rendezőnőt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet