Meghalt Murányi Marcell

Murányi Marcell újságíró a Ringier és az Axel Springer fúziójakor, a Mediaworks megalakulásakor a Népszabadság főszerkesztője lett.

Családja megerősítette Murányi Marcell halálhírét

Ötvenöt éves korában váratlanul meghalt Murányi Marcell újságíró, főszerkesztő, kommunikációs tanácsadó.

Sajtóinformációk szerint Murányi szombaton esett össze az utcán, és bár megpróbálták újraéleszteni, majd a kórházban is hosszasan küzdöttek az életéért, vasárnap elhunyt.

Meghalt Muranyi Marcell Ujsagiro
Murányi Marcell újságíró / Fotó: Manek Attila / MTI

Az újságíró halálhírét a családja is megerősítette az MTI-nek.

Autóbaleset vetett véget karrierjének

Murányi Marcell – újságíró szülei pályáját követve – csaknem két és fél évtizedet töltött el a sajtóban. Munkatársa, rovatvezetője, majd szerkesztője volt a Mai Napnak, amelyet – 2001-es újraindítása után – főszerkesztőként jegyzett. Később a Vasárnapi Blikk szerkesztője, majd a Blikk főszerkesztő-helyettese lett. Nyolc éven át, 2006-tól 2014-ig főszerkesztőként irányította a legnagyobb példányszámú napilapot, a Blikket. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A Ringier és az Axel Springer fúziójakor, a Mediaworks megalakulásakor a Népszabadság főszerkesztője lett, amelyet szűk egy évig, 2015 májusáig vezetett. 

Újságírói pályájának egy autóbaleset vetett véget, mellyel összefüggésben a bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében és segítségnyújtás elmulasztásában vétkesnek találta, és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Zugló Polgármesteri Hivatala saját halottjának tekinti

Murányi Marcell több könyvet is írt, az utolsó kettő: a Szex, celebek, politikusok – 3000 őrült nap a Blikk élén 2014-ben, az Apám, ez itt Horthy! 2016-ban jelent meg. Médiakarrierje után Murányi kommunikációs tanácsadóként dolgozott, így 2016 decemberétől néhány hónapig az MSZP szerződéses tanácsadójaként dolgozott, továbbá termékfejlesztéssel és stratégiai tanácsadással is foglalkozott.

Az elmúlt időszakban a Zuglói Információs és Médiacsoport Kft. ügyvezetője, valamint Horváth Csaba zuglói polgármester főtanácsadója volt. 

Zugló polgármestere is megemlékezett, aki Facebookon azt írta, Murányi Marcellt Zugló Polgármesteri Hivatala saját halottjának tekinti.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Murányi 35 évig volt nős, feleségével négy gyermeket neveltek – áll a család tájékoztatásában.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból