Meghalt Nathalie Delon francia színésznő-filmrendező-modell, aki Jean-Pierre Melville A szamuráj című filmjében 1967-ben játszott együtt akkori férjével, Alain Delonnal.

Fia, Anthony Delon közölte anyja halálhírét

A rákbetegségben szenvedő, 79 éves Nathalie Delon családja körében halt meg csütörtökön, Párizsban – mondta el Nathalie és Alain Delon fia, Anthony az AFP-nek.

Meghalt Nathalie Delon Alain Delon Felesege
Nathalie Delon Színész-Filmrendező-Modell / Fotó: Marcel Oosterwijk

Színészi pályafutása A szamuráj című filmmel kezdődött. 1972-ben Richard Burton és Raquel Welch partnere volt a Kékszakáll című filmben, majd 1975-ben az Egy romantikus angol nő című vígjátékban is szerepet kapott. Az 1980-as évektől forgatókönyveket írt és filmrendezőként is kipróbálta magát (Azt mondják: baleset, Édes hazugságok). Roman Polanski Őrület című 1988-as thrillerjének pedig dalszerzője volt.

Nem volt hosszú életű Nathalie és Alain Delon házassága

Nathalie Delon 2006-ban adta ki emlékiratait. A spanyol származású színésznő, aki Francine Canovas néven született 1941-ben Marokkóban, 1962-ben érkezett Párizsba, miután elhagyta első férjét, Guy Barthélémyt, akitől egy lánya született. Delont egy szórakozóhelyen ismerte meg.

Meghalt Nathalie Delon Alain Delon
Nathalie És Alain Delon Velencében, 1968-Ban / Fotó: Wikimedia

A színész jegyese akkoriban Romy Schneider volt, de szerelmük miatt Delon felbontotta az eljegyzést, és 1964-ben elvette Nathalie-t. A pár Los Angelesben telepedett le, és hamarosan megszületett fiuk, Anthony.

Házasságuk azonban nem volt hosszú életű, 1969 februárjában elváltak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet