Meghalt Nemes László hangmérnök, a magyar rock elismert, legendás háttérembere. Hetvenhárom éves volt.

A legendás Omega Stúdió az ő nevéhez is fűződk

Nemes László Fenyő Miklóssal, a Neotonnal és az LGT-vel is dolgozott együtt, az Omega énekesével, Kóbor Jánossal pedig közösen építette meg az ország első magánstúdióját, az Omega Stúdiót.

Meghalt Nemes Laszlo Hattermunkas Rock
Nemes László Az Omega Stúdióban / Fotó: Rockmúzeum Archívum

Több külföldi fesztiválon is szerepelt, a Skorpióval például az Egyesült Államokban, sikerei csúcsán az Omegával végigturnézta Európát.

Gyűjtést szerveznek a temetési költségre

A rendszerváltás után a Republic és a Beatrice mellett tevékenykedett. Szakértelmét 2017-ben a Fonogram-gálán életműdíjjal jutalmazták. 

Kapcsolódó cikk

Haláláról először Fenyő Miklós számolt be csütörtökön a Facebookon.

Ma délután elhunyt Nemes László. Ez eddig olyan, mint egy újsághír. De nem nekem. 56 éve ismertem, 54 éve barátok is vagyunk. Így, jelen időben, mert ő ma is az nekem. Együtt voltunk fiatalok, együtt lettünk felnőtt férfiak, itt a Szent István parkban. Sokat beszélgettünk, sokat elmélkedtünk az évtizedek során, és ha nem is sokat, de eleget dolgoztunk is együtt ebben a „szakmában”, melyet úgy hívunk, hogy rock and roll.

– kezdte bejegyzését Fenyő.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Rockmúzeum és az MPRT roadszervezet közös gyűjtést szervez Nemes László temetési költségeire. Legfeljebb ezer forintos támogatást várnak azoktól, akik úgy gondolják, a rock legendás háttéremberének életműve megérdemel ennyit. A részletes felhívás ezen a linken olvasható.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet