Belehalt a koronavírus-fertőzésbe Nick Cordero világhírű színész

Negyvenkettedik életévében, a koronavírussal való 95 napos küzdelem után meghalt Nick Cordero világhírű Broadway-színész, közölte a felesége.

“Istennek most van egy új angyala”

Meghalt Nick Cordero Broadway-színész, feladta a harcot a koronavírus-fertőzéssel szemben. A 41 éves Cordero halálhírét felesége, Amanda Kloots az Instagram-oldalán közölte, amit a CNN idéz.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Istennek most van egy új angyala a mennyben. Az én drága férjem ma reggel elment. Családja szeretetétől körülvéve, énekelve és imádkozva, óvatosan hagyta el ezt a földet[/perfectpullquote]

– írta Kloots.

https://www.instagram.com/p/CCSBM89Axt_

Kloots rendszeresen hírt adott férje állapotáról a közösségi médiában, beszámolt a férfi hullámvölgyeiről a vírussal és a szövődményekkel folytatott harc során. Arról ugyanis korábban már mi is beszámoltunk, hogy komplikációk miatt amputálni kellett a Tony-díjra is jelölt színész jobb lábát.

A Broadway mellett Cordero a Különleges Ügyosztály és a Zsaruvér sorozatokban is feltűnt.

Számos Broadway-színész vesztette életét a vírusban

Március 31-én súlyos állapotban szállították kórházba Los Angelesben. A 41 éves színész koronavírus-tesztje pozitív lett, állapota miatt lélegeztetőgépre került. Az orvosok vérhígítót adtak neki, hogy megelőzzék a jobb lábban a véralvadást, de belső vérzései lettek a gyógyszertől.

meghalt Nick Cordero szinesz koronavirus
Nick Cordero világhírű Broadway-színész / Fotó: Getty Images

Leálltak a vérhígítóval, ami miatt azonban újra romlott a lábában a keringés, így az amputáció mellett döntöttek a doktorok, akik tehát még heteken át küzdöttek, de nem tudták megmenteni a színész életét.

91 évesen elhunyt Harold Prince, a Broadway királya

91 éves korában, csütörtökön, Reykavikban elhunyt Harold Prince, a 20. század egyik legnagyobb Broadway-rendező-producere. 70 évet átölelő életművében számos Webber-musical rendezése foglal helyet, valamint olyan klasszikusok modern feldolgozása, mint a Candide, avagy az optimizmus vagy a Hegedűs a háztetőn. A Fiorello! című musicalt 1960-ban vitte színre.

Az új koronavírusos megbetegedés több, a Broadwayről ismert színésznél is megjelent, elkapta Danny Burstein, Brian Stokes Mitchell, Gavin Creel, Aaron Tveit és Laura Bell Bundy, valamint David Bryan szerző is. Terrence McNally szervezete szintén nem tudta legyőzni a vírust, a Tony-nyertes drámaíró március 24-én halt meg.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból