A nagy visszatérőként emlegetett amerikai színész, Robert Forster 78 éves volt, agydaganat okozta a halálát.

Elhunyt Robert Forster amerikai színész, írja a 24.hu. Forster 1941. július 13-án született. Pályáját az 1960-as években kezdte a Tükörkép egy aranyos szempárban című drámában, amelyben többek között Elizabeth Taylor és Marlon Brando voltak partnerei.

meghalt robert forster quentin tarantino
Robert Forster / Fotó: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images Hungary

Legutóbb a minden idők egyik legjobb tévésorozataként számon tartott Breaking Bad folytatásában, a Netflixen pénteken debütáló El Caminóban láthattuk a színészt, akinek nevéhez fűződik Hollywood egyik leglátványosabb visszatérése.

A következő évtizedben aztán tévésorozatok kemény zsarufigurájaként vált népszerűvé, közben mozifilmekben is szerepelt. Azonban elindult a lejtőn és a ’80-as évektől sorra buktak meg a filmjei (Hollywood HarryDelta KommandóTell Vilmos Kalandjai). A bukáshoz a Hősök című sorozat is ide sorolható, hiszen elkaszálták a szériát. A ’90-es évekre már kis költségvetésű filmek mellékszerepeiben tűnt fel.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]21 hónapig nem kaptam munkát, miközben volt négy gyerekem. Bármit elvállaltam. A karrierem öt hosszú éven át így ment. Minden alkalommal, amikor azt hittem, elértem a mélypontot, romlott egy kicsit a helyzet. A végéhez közeledve már nem volt se ügynököm, se menedzserem, se ügyvédem. Minden lehetőségre rávetettem magam[/perfectpullquote]

– emlékezett vissza a színész egy tavalyi interjúban.

Aaron Paul főszereplésével tér vissza a Breaking Bad

Közel hat év elteltével folytatódik a Breaking Bad története, legalábbis egy film erejéig. A főszerepben Aaron Paul lesz látható, aki a sorozatban Walter White csatlósát, Jesse Pinkman t alakította. És a színész ezúttal sem vált karaktert: a rövid folytatás a drogcsempészre koncentrál. Az alkotást Vince Gilligan írta és rendezte, aki a sorozatot is.

A mélypontról Quentin Tarantino hozta vissza, aki az 1997-es Jackie Brown egyik szerepét kimondottan Forsternek írta. Az alakításért megkapta élete egyetlen Oscar-jelölését, és ezzel visszakerült a hollywoodi vérkeringésbe. Ebben az időszakban készült el a Mullholland Drive, az Én és Én, meg az Irén, a Twin Peaks folytatása és a minden idők egyik legjobb tévésorozataként számon tartott Breaking Bad.

Forster utolsó filmje, az El Camino éppen a halála napján, október 11-én debütált a Netflixen.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból