Hallgatom Meghalt Ronald Bell "Khalis", a Kool and the Gang...

Meghalt Ronald Bell “Khalis”, a Kool and the Gang egyik alapítója

Promóció

Meghalt Ronald “Khalis” Bell, a Kool and the Gang egyik alapítója. A világhírű amerikai zenekar énekese, szerzője szerdán 68 évesen halt meg Virgin-szigeteki otthonában, halálának okát nem közölték.

Szaxofonon is játszott

Promóció
- Advertisement -

Ronald Bell 1964-ben hat társával (köztük fivérével, Roberttel) alapította a Kool and the Gang zenekart. A dzsessz, a funk, az R&B és a pop elemeit vegyítő együttes a hetvenes években lett világhírű – írta csütörtökön a The Guardian.

Ronald Bell “Khalis”, a Kool and the Gang egyik alapítója / Fotó: Getty Images

A szaxofonon is játszó Ronald “Khalis” Bell a Kool and the Gang számos slágerét szerezte, köztük a Celebrationt, a Cherish-t, a Jungle Boogie-t és a Summer Madnesst. Utóbbit több filmben is felhasználták betétdalnak, köztük a Rockyban (1976) és a Fekete átokban (2001).

Jungle Boogie

Provided to YouTube by Universal Music Group Jungle Boogie · Kool & The Gang Wild And Peaceful ℗ A Mercury Records Release; ℗ 1973 UMG Recordings, Inc. Relea…

A Kool and the Gang eddig huszonhárom stúdióalbumot jelentetett meg, ezekből világszerte 70 millió példány fogyott. A csapat 1978-ban Grammy-díjat kapott a Szombat esti láz című film zenéjéért.

Animációs filmeket akart készíteni gyerekkoráról

Az utóbbi években Bell különféle produkciókban dolgozott, köztük Kool Baby Brotha Band elnevezésű szólóprojektjében. A tervei között szerepelt, hogy Kool TV címmel animációs rövidfilmeket készít gyerekkoráról és pályafutásáról. Tíz gyermeket hagyott maga után.

Néhány napja a szintén legendásnak számító Temptations soulzenekar tagja, Bruce Williamson is elhunyt koronavírus-fertőzésben.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3