Meghalt Ronald Bell “Khalis”, a Kool and the Gang egyik alapítója

Meghalt Ronald “Khalis” Bell, a Kool and the Gang egyik alapítója. A világhírű amerikai zenekar énekese, szerzője szerdán 68 évesen halt meg Virgin-szigeteki otthonában, halálának okát nem közölték.

Szaxofonon is játszott

Ronald Bell 1964-ben hat társával (köztük fivérével, Roberttel) alapította a Kool and the Gang zenekart. A dzsessz, a funk, az R&B és a pop elemeit vegyítő együttes a hetvenes években lett világhírű – írta csütörtökön a The Guardian.

meghalt ronald bell khalis kool and the gang
Ronald Bell “Khalis”, a Kool and the Gang egyik alapítója / Fotó: Getty Images

A szaxofonon is játszó Ronald “Khalis” Bell a Kool and the Gang számos slágerét szerezte, köztük a Celebrationt, a Cherish-t, a Jungle Boogie-t és a Summer Madnesst. Utóbbit több filmben is felhasználták betétdalnak, köztük a Rockyban (1976) és a Fekete átokban (2001).

Jungle Boogie

Provided to YouTube by Universal Music Group Jungle Boogie · Kool & The Gang Wild And Peaceful ℗ A Mercury Records Release; ℗ 1973 UMG Recordings, Inc. Relea…

A Kool and the Gang eddig huszonhárom stúdióalbumot jelentetett meg, ezekből világszerte 70 millió példány fogyott. A csapat 1978-ban Grammy-díjat kapott a Szombat esti láz című film zenéjéért.

Animációs filmeket akart készíteni gyerekkoráról

Az utóbbi években Bell különféle produkciókban dolgozott, köztük Kool Baby Brotha Band elnevezésű szólóprojektjében. A tervei között szerepelt, hogy Kool TV címmel animációs rövidfilmeket készít gyerekkoráról és pályafutásáról. Tíz gyermeket hagyott maga után.

Néhány napja a szintén legendásnak számító Temptations soulzenekar tagja, Bruce Williamson is elhunyt koronavírus-fertőzésben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból