Sean Connery halotti bizonyítványa szerint pitvarfibrillációban szenvedett

Sean Connery 90. életévében hunyt el. A színészt álmában érte a halál a Bahama-szigetek fővárosában, Nassau-ban álló otthonában.

Augusztusban töltötte be 90. életévét

Sir Sean Connery Oscar-díjas skót színész október 31-én hunyt el. Sajtóértesülések szerint álmában érte a halál a Nassau-ban, a Bahama-szigetek fővárosában, ahol tulajdonolt egy lakást. 

Meghalt Sean Connery Halalanak Oka
Sir Sean COnnery Oscar-díjas skót színész / Fotó: Uri Schanker / WireImage

Megrendezte a filmvilágot Connery halála, számos pályatársa, barátja búcsúzott el tőle.

Ő volt az apám… nem a valódi életben, hanem a 3. részben. Fogalma sincs a megtiszteltetésről annak, aki mellett még nem kapaszkodott kétségbeesetten a hepe-hupás, kanyargós hegyi úton egy orosz össze-vissza ugráló oldalkocsis motorban Sean Connery. Istenem, hogy élveztük – ha a mennyországba ment, remélem, van golfpályájuk. Nyugodj békében, drága barátom

– írta közleményében Harrison Ford, aki az Indiana Jones-filmekben dolgozott együtt Conneryvel. 

A leggyakoribb ritmuszavarban szenvedett

Hogy pontosan mi vezetett a halálhoz, azt homály fedte. Azonban a TMZ portál megszerezte a halotti bizonyítvány.

Az iratot be is mutatta, azon az orvos azt írja, a világsztár pitvarfibrillációban szenvedett, ami a leggyakoribb ritmuszavar.

Connery pályafutása során közel 100 filmben szerepelt, a neve azonban egyértelműen a 007-es ügynökkel, James Bonddal forrott össze, akit ő keltett először életre a filmvásznon. Emellett olyan filmekben játszott, mint az Indiana Jones, A Hegylakó vagy éppen A rózsa neve

Idén a Radio Times csatorna közvéleménykutatást végzett: ki minden idők legjobb James Bondja. A felmérés szerint Connery fölényesen nyerte a “versenyt”.

1988-ban elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat az Aki legyőzte Al Caponét című filmben nyújtott alakításáért. II. Erzsébet királynő 2000-ben lovaggá ütötte.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból