Megrázta a színházi világot Sondheim halála. Számos rajongó, pályatárs, előadó, író fejezi ki tiszteletét a közösségi oldalakon.

"A színház elvesztette egyik legnagyobb zsenijét"

Mint beszámoltunk róla, 91 éves korában meghalt Stephen Sondheim zeneszerző, aki a világhírű West Side Story musical írója.

Sondheim halála után gyorsan elárasztották a közösségi médiát a tiszteletadások, búcsúk a rajongóktól, előadóktól, íróktól.

Lea Salonga énekes és színész a Twitteren azt írta, „köszönöm a zenés színházhoz nyújtott hatalmas hozzájárulását. Örökké énekelni fogjuk a dalaitokat. Ó, fáj a szívem”.

„A színház elvesztette egyik legnagyobb zsenijét, a világ pedig az egyik legnagyobb és legeredetibb íróját. Sajnos most egy óriás van az égen. Stephen Sondheim ragyogása azonban továbbra is itt marad, hiszen legendás dalait és műsorait örökké előadják” – nyilatkozta Cameron Mackintosh producer.

„Hála az Úrnak, hogy Sondheim 91 évet élt, így volt ideje ilyen csodálatos zenét és NAGY szövegeket írni! Nyugodjon békében” – írta Twitteren Barbra Streisand énekes, színész és rendező.

„Sokszor jön valaki, aki alapjaiban változtat meg egy egész művészeti formát. Stephen Sondheim volt az egyik ilyen. Miközben milliók gyászolják halálát, én is szeretném kifejezni hálámat mindazért, amit nekem adott és még sok másért. Szeretetemet küldöm legközelebbinek és legkedvesebbnek” – írta Twitteren Hugh Jackman énekes és színész.

Marlee Matlin színész-író tömören írta meg Twitteren, hogy “a Broadway elveszített egy zenei zsenijét”.

Számos díjjal tüntették ki Stephen Sondheimet

Az Oscar-, Tony- és Pulitzer-díjas Broadway-szerző Connecticut állambeli Roxburyben lévő otthonában halt meg helyi idő szerint péntekre virradóra.

Munkáiért kilencszer kapta meg a Broadway legfontosabb elismerését, a Tony-díjat, megkapta az Oscar-díjat a Dick Tracy című filmben elhangzó Sooner or Later (I Always Get My Man) című dalért, amelyet Madonna énekelt el.

Ám kapott Grammy-díjat, Pulitzer-díjat, Laurence Olivier-díjat, Barack Obama elnök pedig 2015-ben Elnöki Szabadság-érdemrenddel tüntette ki.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet