Meghalt Tanya Roberts, egykori James Bond-lány, akinek halálát először tévesen közölték

A 65. életévében meghalt Tanya Roberts James Bond-lány halálhíre körül volt némi félreértés.

Intenzív osztályon kezelték

A magyar sajtó több, hiteles nemzetközi hírportál, mint például a Variety cikkére hivatkozva írta meg hétfőn, hogy 65. életévében meghalt Tanya Roberts színésznő, aki az 1985-ös Halálvágta filmben alakította a James Bond-lányt Roger Moore oldalán.

Meghalt Tanya Robert Halalanak Oka James Bond Lany Roger Moore
Tanya Robert az 1985-ös Halálvágta című James Bond-filmben / Fotó: MGM / UA

Azonban kedden Roberts ügynöke, Mike Pingel közölte a BBC-vel, hogy korábbi bejelentése a színésznő vasárnapi haláláról téves volt, és Roberts életben van. 

A tévhír oka, hogy a színésznő párja félretájékoztatta Pingelt, ám azóta a kórház közölte a valóságot, melynek értelmében Roberts helyi idő szerint hétfő reggel még életben volt.

Az egykori James Bond-lányt intenzív osztályon kezelték, állapota válságos volt. Téves halálhírére posztokban és üzenetekben reagáltak a rajongók és a szakma képviselői világszerte.

Alig 24 órával később azonban kiderült, hogy Roberts azóta tényleg meghalt – ezt a színésznő ügynöke, Mike Pingel erősítette meg a sajtó számára.

Modellként kezdte Tanya Roberts

Roberts kuytája sétáltatása közben összeesett karácsonykor, majd nem sokkal kórházba szállítása után meghalt. Halálának oka nem ismert, de elvileg nincs köze a koronavírushoz.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A Victoria Leigh Blum néven, New Yorkban született Roberts modellként kezdte a pályafutását, később szerepelt néhány off-Broadway darabban is. 1975-ben debütált a Forced Entry című filmben, ezt követően pedig számos filmben szerepelt, mint A vadak ura, a Sheena: A dzsungel királynője és a Night Eyes. Roberts emellett szerepelt az Azok a ’70-es évek show-ban, utoljára pedig a Barbershop című sorozatban volt látható 2005-ben. A 65 éves színésznő legikonikusabb szerepe természetesen a Bond-filmekhez kötődik, a már említett Halálvágta.

Nem a Bond-karakterek éve volt 2020

Az elmúlt években több James Bond-karakter, különösen a lányok hunytak el. Tavaly áprilisban távozott az élők sorában Honor Blackman (1964-es Goldfinger), 2019 decemberében pedig az első francia Bond-lány, Claudine Auger, aki az 1965-ös Tűzgolyóban játszott.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A férfiak közül a fentebb már említett Michael Lonsdale hunyt el tavaly szeptember végén, aki az 1979-es Holdkelte Bond-film főgonnoszát alakította. Novemberben pedig nem csak a Bond-filmek, de maga az ipar egyik legendája, Sean Connery távozott 90. életévében.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból