Meghalt Tetsuya Watari japán kultszínész

Tetsuya Watari elsősorban bűnügyi és akciófilmekben szerzett nemzetközi hírnevet, lenyűgöző filmográfiával rendelkezett.

Tetsuya Watari, a ’60-as évek japán akciófilmjeinek sztárja

Augusztus 10-én, 78 éves korában tüdőgyulladásban elhunyt Tetsuya Watari, japán színész, írja a Variety. Watari olyan kultikus rendezők legjobb filmjeiben szerepelt, mint Seijun Suzuki és Kinji Fukasaku. A színész halálát szűk családi körben zajlott temetése után jelentették be múlt héten.

tokyo drifter nikkatsu tetsuya watari meghalt
Tetsuya Watari / Fotó: Nikkatsu Filmstúdió

Watari az Aoyama Gakuin Egyetemen szerzett diplomát 1964-ben, ezután szerződött le a Nikkatsu Filmstúdióhoz. Ott hamarosan az akciófilmek állandó szereplője lett, miután 1966-ban eljátszotta a főszerepet Suzuki Tokyo Drifterjében, majd 1968-ban Toshio Masuda Outlaw: Gangster VIP című filmjében, amelyhez még öt folytatás készült.

TOKYO DRIFTER TRAILER OFICIAL

MatsuriJaponésCinemex homenajea al director Seijun Suzuki quien inspiró el cine de #Tarantino presentando: Tokyo Drifter y Branded to Kill. #CineClásicoJapo…

Mindkét filmet sok helyütt vetítették külföldön is, és Japánban a televíziók is elkezdték sugározni.

Meghalt Sumner Redstone médiamágnás, a mozi megmentője

A Bostonban született Sumner Redstone az édesapjától örökölt családi vállalkozásból, egy autósmozikat üzemeltető cégből indulva építette ki a többmilliárd dollárt érő mozi- és médiabirodalmát. Olyan cégek élén állt, mint a Viacom, a Paramount Pictures, a CBS vagy az MTV. Vakmerő és félelmetes üzleti szemléletmódja miatt gyakran került összetűzésbe a filmszakma kiemelkedő szakembereivel és családtagjaival is, írja a .

Watari 1971-ben elhagyta a filmstúdiót, amikor az áttért a szoft pornófilmek gyártására.
Az Ishihara Promotion ügynökséghez szerződött, amelyet 1963-ban alapított a japánok egyik legnagyobb színész-énekes sztárja, Yujiro Ishihara.

A súlyos betegségek sem hátráltatták karrierjét

1973-74-ben betegség miatt nem tudott forgatni, de 1975-ben visszatért a Yakuza Graveyard című, valós történeten alapuló akciófilmmel, amelyben egy önveszélyes gonosztevőt alakított Fukasaku irányítása alatt. Az 1980-as években a legjobb japán televíziós krimikben szerepelt. 1987-ben Ishihara halála után Watari átvette az Ishihara Production elnöki pozícióját, amelyet egészen 2011-ig töltött be.

Outlaw: Gangster VIP Original Trailer (Toshio Masuda, 1968)

Featured in Outlaw Gangster VIP – The Complete Collection Order in the UK: http://bit.ly/1RQPvaA Order in the US: http://bit.ly/1OCkVC8 In 1968, acclaimed di…

Pályafutása során több súlyos betegséggel is meg kellett küzdenie, többek közt végbélrákkal, majd 2015-ben infarktust kapott. Mégis, Watari rengeteg mozifilmben és televíziós produkcióban szerepelt, kezdve a vakmerő fiatal gengsztertől egészen az őszülő halántékú emberrablóig bezárólag Hideyuki Hirayama 2004-es thrillerében, a Lady Jokerben.

Regényt küldött a japán filmstúdiónak a gyújtogató

A támadó Shinji Aoba nevén korábban már beneveztek a két hete felgyújtott Kyoto Animation – ismertebb nevén KyoAni – Kyoto Animation Award pályázatára, amit a stúdió tíz éve hirdetett meg először. Erről Daisuke Okeda a stúdió egyik ügyvédje nyilatkozott. Helyi lapok szerint az elkövető súlyosan megsérült, amikor meggyújtotta a s,zétlocsolt benzint.

Watari öccse, Tsunehiko Watase szintén színészként dolgozott, többek között a Battles Without Honor and Humanity című sorozat szereplőjeként, és 2017-ben hunyt el.

A közelmúltban halt meg Watari hollywoodi kollégája, az énekes-színész Trini Lopez, valamint John Travolta felesége, Kelly Preston színésznő is.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból