Meghalt Tim Bogert, a ’60-as, ’70-es évek rockszínterének egyik fontos szereplője

Meghalt Tim Bogert amerikai basszusgitáros, a hatvanas-hetvenes évek rockszínterének egyik fontos szereplője, aki a Vanilla Fudge-ban, a Cactusban, valamint a Beck, Bogert & Appice-ben is játszott.

A rákkal küzdött Tim Borgert

A halálhírt a Musicians Institute (MI), egy hollywoodi zeneiskola jelentette be, amelyben korábban oktatott, és az információt zenésztársa, Carmine Appice is megerősítette. Tim Bogert halála előtt egy koncertlemezen dolgozott – közölte a Deadline.

Meghalt Tim Bogert Basszusgitaros Vanilla Fudge
Tim Bogert basszusgitáros, a Vanilla Fudge tagja / Fotó: Getty Images

Bogert 76 évesen rákbetegségben halt meg szerdán.

Legendásnak számított a közegben

Tim Bogert az egyik legjobb rock basszusgitárosnak számított, amikor a műfaj a hatvanas-hetvenes években a csúcspontját élte. Azon kevesek egyike volt, aki hangszeres szólóival lenyűgözte a közönséget.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

John Voorhis Bogert III néven született 1944-ben New Yorkban. 1967-68-ban játszott a korszak egyik meghatározó zenekarában, a Vanilla Fudge-ban, amely öt albumot készített. Itt már együtt zenélt Carmine Appice dobossal. 1969-ben mindketten alapító tagjai voltak a Cactusnak, majd Jeff Beck gitárossal 1972-ben létrehozták a Beck, Bogert & Appice elnevezésű supergroupot, amely három évig működött.

A basszusgitáros szerepelt Bo Diddley The 20th Anniversary of Rock ‘n’ Roll című lemezén, játszott együtt Bob Weirrel, a Grateful Dead gitárosával, a Boxer nevű brit csapattal és Rick Derringer gitárossal is.

1981-ben került a hollywoodi Musicians Institute tantestületébe.

Vanilla Fudge - You Keep Me Hangin' On (Live At Sweden Rock 2016) (50 Years Vanilla Fudge)

Taken from the CD/DVD Set: "Live At Sweden Rock 2016 - The 50th Anniversary". In stores October 27th, 2017. #50YearsVanillaFudge

1999-ben elismerte Bogertet a hollywoodi rockhírességek csarnoka, a 2000-es években Appice társaságában számos turnén vett részt.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból