Venczel Vera Jászai Mari-díjas színész férje, Czapp György az utolsó pillanatokban felesége mellett volt.

Egyre csak rosszabbodott Venczel Vera állapota

Venczel Vera évek óta súlyos, menthetetlen tüdőbetegséggel küzdött. A 75 éves korában meghalt legendás színésznő egyetlen támasza a férje, Czapp György volt. Czapp egyébként maga is évek óta harcol a nyirokmirigyrákkal.

“Próbálok erős lenni, vagy legalábbis erősnek tűnni. Megviselt mindaz, amit át kellett élnem az elmúlt hetekben, hónapokban, sőt, években. Vigyáztunk egymásra Verával, amennyire csak tudtunk, de mindkettőnknek szembe kellett nézni a halállal” – mondta a Blikk megkeresésére Czapp.

Mint hozzátette, “gyönyörű feleségem állapota – sajnos – egyre csak rosszabbodott.” A férj elmondása szerint Venczel nem beszélt róla a betegségéről, mert nem akarta, hogy sajnálják. Arról sem tett említést senkinek a színésznő, hogy két hónapig feküdt kórházban. Aztán a közelmúltban újabb két hétig.

Talán a sok cigaretta... Nem is tudom, a tüdeje nem bírta tovább. Már nem maradt ereje élni ennek a gyönyörű nőnek

– mondta Czapp György.

Czapp György nem tudja, hogyan tovább

A Rimaszombaton született 78 éves elismert grafikus, formatervező, aki 1998-ban Ferenczy Noémi-díjat kapott, s aki évekig tanított az Iparművészeti Főiskolán, most egyedül maradt. Jövőre ünnepelték volna Venczel Verával az aranylakodalmukat.
“Ott ültem az ágyánál és fogtam a kezét. Már csak testben volt ott. Beszéltem hozzá, néztem az arcát, megsimogattam és elengedtem” – vallotta meg Czapp.

Mint hozzátette, “azóta üres a ház, és igazából fel sem fogtam, hogy Vera nincs többé.” Czapp elmondta, hogy “miatta, a folyamatos betegeskedése miatt nem sokat foglalkoztam magammal az elmúlt időszakban, pedig kellett volna, évek óta nyirokmirigy-daganattal küzdök, túl vagyok kemoterápián, különböző kezeléseken”. Úgy véli, a mögötte hagyott időszak, a folyamatos stressz aligha tett jót az állapotának. 

Van bennem félsz a járvány miatt, megkaptam a két oltást, de nem megyek emberek közé. A lányom, ha ideje engedi, segít mindenben, mint ahogy a barátok is. Nem tudom, hogyan tovább, nagyjából húsz éve nem alkotok, mert nem érzem, hogy szükség lenne a munkámra ebben az értékeit vesztett világban. Megélek, de aztán hogy Vera nélkül valóban életnek nevezhetem-e, ami rám vár, azt magam sem tudom

– zárta gondolatmenetét Czapp.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet