Meghalt 92 éves korában, az új koronavírus okozta tüdőgyulladásban Vittorio Gregotti, a 20. századi olasz építészet kiemelkedő alakja.

Ő tervezte a milánói Bicocca-negyedet

A világhírű építészt a milánói San Giuseppe kórházban ápolták, ahol vasárnap reggel hunyt el, írta a Corriere della Sera.

Meghalt Vittorio Gregotti Epitesz Koronavirus
Vittorio Gregotti Építész / Fotó: Wikimedia

1974-ben alapított tervezőirodájának – Gregotti Associati International – leghíresebb munkái között a lisszaboni Belém Kulturális Központot, a 2007-ben épült aix-en-provence-i új operaházat vagy a milánói Bicocca-negyedet szokták említeni.

A feleségét is ápolják koronavírus miatt

1975-ben Gregotti volt a Velencei Biennálé kurátora, kezdeményezésére a Magazzini del Sale palotában külön szobát kaptak az építészeti témájú művek, ebből fejlődött ki az 1980-tól rendezett Velencei Építészeti Biennálé.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Az orvosok és a nővérek is kimerültek Alessia Bonari a koronavírus elleni harc frontvonalán küzd nap, mint nap. Instagram-posztban osztotta meg a munkájával kapcsolatos megpróbáltatásait, írja a . 875.5k Likes, 32.3k Comments – Alessia Bonari (@alessiabonari_) on Instagram: “Sono i un’infermiera e in questo momento mi trovo ad affrontare questa emergenza sanitaria.

Az építész feleségét szintén az új koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt ápolják a milánói kórházban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk