Hallgatom Meghalt Wayne Fontana, aki a Game of Love dallal...

Meghalt Wayne Fontana, aki a Game of Love dallal vált ismertté

Promóció

Meghalt Wayne Fontana a ’60-as évek egyik ismert brit zenésze, a The Game of Love dal előadója.

Meghódította a brit toplistákat

Promóció
- Advertisement -

A brit énekes, Wayne Fontana 74 éves korában hunyt el a stockporti kórházban, halálának okát nem hozták nyilvánosságra, írja a The Guardian. Fontana a The Game of Love című slágerével vált ismerté.

Wayne Fontana / Fotó: Manchester Evening News

A zenész Glyn Geoffrey néven született Manchester közelében, művésznevét pedig Elvis Presley dobosa, DJ Fontana után kapta. A Mindbenders nevű bandája élén 1963-ban jelentette meg első szerzeményét Um, Um, Um, Um, Um, Um címmel, amely a brit slágerlista ötödik helyére került, egy évvel később a The Game of Love már a második helyet szerezte meg.

Elhatalmasodott rajta mentális betegsége

Fontana később szólókarrierbe kezdett, amiben szintén sikereket ért el többek között a Pamela, Pamela című dalával, amely 1966-ban a brit listák 11. helyére kúszott fel, de ez volt az utolsó igazi slágere.

Game Of Love Wayne – Fontana & The Mindbenders 1965 {Stereo}

Rest In Peace, Wayne / Stereo Remix by Tiger Rogers 1965….#1 U.S. Billboard Hot 100, #1 U.S. Cash Box Top 100, #2 UK Singles Chart, #3 Canada

Fontana alkoholproblémákkal küzdött, de legyűrte szenvedélyét: az 1970-es években még visszatért nosztalgia műsoraival a színpadra, de később mentális betegsége és paranoiája elhatalmasodott rajta. 2005-ben gyújtogatás miatt tartóztatták le, amikor egy vita során rágyújtotta az autóját egy emberre. A cselekmény miatt 14 évet is kaphatott volna, de 11 hónapra ítélték.

Meghalt Annie Ross brit-amerikai dzsezzénekes-színész

Annie Ross a napokban New York-i otthonában, 89 éves korában hunyt el. Menedzsere, Kim Coleman szerint halálát tüdőtágulás és szívbetegség okozta. Ross Annabel Short 1930-ban született. Családja később New Yorkba emigrált Skóciából, amikor a kis Annie még csak négyéves volt.

A brit zenészek közül többen is megemlékeztek Wayne Fontanáról: „Egy szeretetre méltó fickó volt, aki nagyszerű dalokkal ajándékozott meg minket” – mondta DJ Tony Blackburn.

59 év barátság, nevetés, könnyek és börtöncella, elvesztett agysejtek után átadjuk a kedves énekesünket, Wayne Fontanát a mennyország rock and roll nagyzenekarának

– írta Peter Noone Herman’s Hermits együttestől.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3