Meghalt Wayne Fontana, aki a Game of Love dallal vált ismertté

Meghalt Wayne Fontana a ’60-as évek egyik ismert brit zenésze, a The Game of Love dal előadója.

Meghódította a brit toplistákat

A brit énekes, Wayne Fontana 74 éves korában hunyt el a stockporti kórházban, halálának okát nem hozták nyilvánosságra, írja a The Guardian. Fontana a The Game of Love című slágerével vált ismerté.

wayne fontana
Wayne Fontana / Fotó: Manchester Evening News

A zenész Glyn Geoffrey néven született Manchester közelében, művésznevét pedig Elvis Presley dobosa, DJ Fontana után kapta. A Mindbenders nevű bandája élén 1963-ban jelentette meg első szerzeményét Um, Um, Um, Um, Um, Um címmel, amely a brit slágerlista ötödik helyére került, egy évvel később a The Game of Love már a második helyet szerezte meg.

Elhatalmasodott rajta mentális betegsége

Fontana később szólókarrierbe kezdett, amiben szintén sikereket ért el többek között a Pamela, Pamela című dalával, amely 1966-ban a brit listák 11. helyére kúszott fel, de ez volt az utolsó igazi slágere.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Fontana alkoholproblémákkal küzdött, de legyűrte szenvedélyét: az 1970-es években még visszatért nosztalgia műsoraival a színpadra, de később mentális betegsége és paranoiája elhatalmasodott rajta. 2005-ben gyújtogatás miatt tartóztatták le, amikor egy vita során rágyújtotta az autóját egy emberre. A cselekmény miatt 14 évet is kaphatott volna, de 11 hónapra ítélték.

Meghalt Annie Ross brit-amerikai dzsezzénekes-színész

Annie Ross a napokban New York-i otthonában, 89 éves korában hunyt el. Menedzsere, Kim Coleman szerint halálát tüdőtágulás és szívbetegség okozta. Ross Annabel Short 1930-ban született. Családja később New Yorkba emigrált Skóciából, amikor a kis Annie még csak négyéves volt.

A brit zenészek közül többen is megemlékeztek Wayne Fontanáról: „Egy szeretetre méltó fickó volt, aki nagyszerű dalokkal ajándékozott meg minket” – mondta DJ Tony Blackburn.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]59 év barátság, nevetés, könnyek és börtöncella, elvesztett agysejtek után átadjuk a kedves énekesünket, Wayne Fontanát a mennyország rock and roll nagyzenekarának[/perfectpullquote]

– írta Peter Noone Herman’s Hermits együttestől.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból