Meghan sussexi hercegné elveszítette második gyermekét

Meghan sussexi hercegné a New York Times-nak nyilatkozott tragikus vetéléséről. Második gyermeküket júliusban vesztették el.

Tabutéma és magányos gyász

Meghan a New York Times-nak tett őszinte nyilatkozatában hangsúlyozza, mennyire fontosnak tartja a másokkal való szolidáris viselkedést, és annak fontosságát – különösen a vilgájrávány és elszigeteltség idején –, hogy rákérdezzünk szeretteink hogylétére. A hercegné éppen egyéves kisfiukat, Archie-t tette tisztába amikor fájdalmában a földre roskadt, és azonnal érezte, hogy valami nagy baj történt.

Ahogyan a kórházban egymás kezét szorongattuk a férjemmel, mindketten megállíthatatlanul és némán sírtunk. Láttam rajta, hogy megszakad a szíve, miközben engem igyekszik egyben tartani. Ekkor vált egyértelművé számomra, hogy az egyetlen, gyógyulás felé vezető út az, ha megkérdezzük a másiktól, hogy hogy van

– avatta be az olvasókat házasságuk vélhetően legfájdalmasabb perceibe.

Három szó: jól érzed magad?

Egy gyermek elvesztése életen át tartó elviselhetetlen gyász hordozását vonja magával. Ezt a gyászt pedig nem kevesebb, mint 100-ból 10-20 nő és család kénytelen megtapasztalni. A sajnálatosan nagy számok törvényével szembemenően mégis meglepően nagy mértékű a téma tabusítása, így rengeteg nő számára nem marad más, mint a magányos gyász.

'It's hard': Meghan says friends warned her not to marry Harry because of British tabloids

The Duchess of Sussex said her British friends warned her against marrying Prince Harry because the British tabloids would 'destroy' her life. In an intervie...

Meghan felidézte egy dél-afrikai televíziónak adott interjúját, ahol a riporter akkor megkérdezte tőle, hogy érzi magát, amit sussex hercegnéje elérzékenyülve fogadott, és őszinte válasszal hálált meg. Arról nyilatkozott, hogy a szoptatás időszakában mennyire kimerítő volt számára a nyilvánosság előtt mégis kiegyensúlyozottnak mutatkozni.

Meghan Markle
/ Fotó: NBC

A cikkben elhangzott még, hogy az idei év számos közös gyászolnivalót hagyott maga után: említést tett George Floyd és Breonna Taylor értelmetlen és kegyetlen haláláról, illetve a koronavírus-jérvény áldozatairól is.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk