Meghökkentő és bizarr: a mindennapok abszurditása saintsixi Instagram-képein

Karácsonykor az ember többnyire meghitt hangulatba kerül. Jókat eszik, iszik, ajándékait bontogatja a fa alatt, szerettei körében békésen, boldogan tölti a legnagyobb keresztény ünnepet. Nem így saintsixi, akinek épp a barátnője családjánál töltött karácsonykor jutott eszébe, hogy kéne egy Instagram-oldalt kreálnia abszurd fotókból.

A brit művész és dizájner, saintsixi, több mint 24 ezer Insta-követővel büszkélkedhet Abszurd realizmus? (Absurd Realism?) profilja alatt.

Meghökkentő és néha kellemetlen képein embereket és állatokat látunk bizarr, gyakran elképzelhetetlen jelenetekben. 

“Ez a valóságról szól. Próbálok az embereknek szűrő nélküli bepillantást adni az élet furcsaságaiba és abszurditásába, ami a leghétköznapibb dolgokban is megtalálható” – magyarázza saintsixi, akiről annyit lehet tudni, hogy Michael-nek hívják.

https://www.instagram.com/p/BVy23VLAvda/?utm_source=ig_embed

“Ez nem csak a nevettetésről szól. Néha szomorú, erőteljes vagy félelmetes dolgokat posztolok. Néha arra használom, hogy kommentáljam a világot, vagy csak, hogy mutassak valamit az embereknek” – teszi hozzá Michael.

https://www.instagram.com/p/BUfAQQ6BBgV/?utm_source=ig_embed

“Úgy vélem, (Instagram – a szerk.) fiókom az élet furcsa, különös és ismeretlen aspektusainak feltárása” – foglalja össze saintsixi mindazt, ami ars poetica-ja is lehetne.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból