Megjelent a 2017-es év első Red Bull Pilvaker-dal! Az első trekk Petőfi Sándor Egy gondolat bánt engemet című versét dolgozza át, mai köntösbe öltöztetve.

Az év eleje mindig kicsit a regenerálódás időszaka a legnagyobb együttesek számára. Ebben az időszakban visszavonulnak, kipihenik az előző évi koncerteket, és ihletet merítenek az új dalok írásához, hogy tavasszal újult erővel visszatérhessenek. Ez az időszak a legfelkapottabb magyar zenészeknek megannyi próbával is telik, hogy felkészüljenek a minden év március 15-én megrendezésre kerülő Red Bull Pilvakerre.

A néhány évvel ezelőtt indult kezdeményezés sok elismert hazai énekest, dalszerzőt hoz össze, hogy átdolgozzák, és dalok formájában előadják az irodalomórákon megismert verseket – mindezt zenei keretbe ágyazva. A kezdeményezés célja, hogy érthetőbbé és szerethetőbbé tegyék az irodalmat, történelmet a mai fiatalság számára.

A Pilvaker eddig olyan neveket gyűjtött össze többek között, mint Sub Bass Monster, a Hősök, a Halott Pénz, a Margaret Island és Papp Szabi. Az átdolgozott versek széles repertoárja között találhatunk klasszikusokat, valamint Nyugatos költők gyöngyszemeit is.

Az előadásokra minden év március 15-én kerül sor a budapesti Erkel Színházban. A hatalmas népszerűségre való tekintettel két előadás keretében tekinthetjük meg a tartalmas előadást, amely közelebb hozza számunkra a magyar irodalmat.

Az idei első Pilvaker-dal Petőfi Sándor Egy gondolat bánt engemet című versét dolgozza át, amelyet a Halott Pénzből ismert Marsalkó Dávid és a Margaret Island énekese, Lábas Viki adnak elő. Az alapot az elismert DJ, Monkeyneck készítette a dalhoz. A videoklip érdekessége, hogy a fiatal Petőfit láthatjuk, amint végigbiciklizi Budapest utcáit, ezalatt a háztömbökön a dal szövege úgy villan fel, mintha egy régi videojátékkal játszanánk.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet