Így macskásodott meg Deadpool és Venom

A képregényhősök mindig is lenyűgözték az embereket, de amikor egy művészt ihletnek meg, akkor mindig valami egészen elképesztő születik. Szóval így macskásodott meg Deadpool vagy épp Venom!

A szuperhős-filmeknek nem csak őrülten látványosnak kell lenniük, hanem ugyanolyan fontos a szuperhős és a főgonosz karaktere is, amelyek olyankor dühöngő őrültek, játékosak vagy éppen Isten-komplexusuk van.

fajareka setiawan catpool
Catpool / kép: Fajareka Setiawan

Ki másnak vannak még hasonló tulajdonságai? Hát igen, a macskáknak.

Ennek az elgondolásnak a mentén Fajareka Setiawan indonéz digitális illusztrátor nekilátott, hogy a Marvel- és DC-karaktereket átformálja macskafélékké, megalkotva saját Catvengers-univerzumát.

fajareka setiawan catvenom3
Catvenom / kép: Fajareka Setiawan

Setiawan, aki a jávai Polar Engine vezető illusztrátora, átalakította macska formájúvá a legtöbb képregény karaktert, többek kötött Deadpool, Fekete párduc, Hangya, Venom és Aquaman is „megmacskásodott” az illusztrátor „karmai” között. Olvasható a Design TAXI oldalán.

Briliáns módon alakít át vintage fényképeket egy amerikai művész!

Henry David Thoreau filozófus-költőtől származó mondás miszerint „Nem az számít, hogy mit nézel hanem, hogy mit látsz benne” bizonyára Alex Gross arc poeticája is lehetne. A művész briliáns vintage portréi ugyanis kiválóan bizonyítják a mondás helyességét. A los angelesi művész miután elvégezte a pasadena-i Dizájn és Művészeti Főiskolát már 10 egyéni kiállítást is rendezett műveiből.

Catpool például a feltételezhetően cicababák fotóit tartalmazó Playcat magazint bújja. Aquacat pedig praktikus szigonyával vadászik a napi betevőre. Néhány példa csak Setiawan ötletes rajzai közül.

fajareka setiawan 28070619 10211147987755207 4102162554792210643 o
Balckkiteh / kép: Fajareka Setiawan

A képeken lévő macskák lehet, hogy aranyosak, de semmiképpen sem ártalmatlan cicuskák.

Ha szeretnél még látni néhányat Setiawan cicáiból, akkor csekkold le az Instagramon és az ArtStation profilján.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból