Reformáció témájú magyar film, a Megszállottak nyert Indiában

Pozsgai Zsolt mozija, a Megszállottak kapta a legjobb filmnek járó fődíjat az indiai kolkatai nemzetközi filmfesztiválon (Calcutta International Kult Film Festival).

A Megszállottak tavaly októberben a világfesztivál előválogatóján már megkapta a legjobb film díját, a január 16-17-én rendezett gálán Kolkatában egy angol és egy japán film társaságában indult a fődíjért, az Arany Róka szoborért, amelyet megnyert – közölte a rendező hétfőn az MTI-vel.

Megszállottak / Kálvin és Loyolai Ignác / trailer

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A négy hónapig tartó versengésen 86 ország filmjei vettek részt különböző kategóriákban. A díjátadót kétnapos rendezvény keretében egy hajón tartották.

Megszallottak szinhaz.org
Lux Ádám a Megszállottak című filmben / Fotó: szinhaz.org

A Megszállottak a reformáció emlékéve alkalmából készült 2018-ban, a hitújító Kálvin és a később katolikus szent, Loyolai Ignác szenvedélyes találkozásáról szól. A két főszereplő Szabó Máté és Lux Ádám, az operatőr Kovács Claudia volt.

megsz.org
Pozsgai Zsolt a Megszállottak című film stábtagjaival / Fotó: Színház.org

A film az elmúlt hónapokban több nemzetközi fesztiválon bizonyult a legjobbnak, köztük Monacóban, Zürichben és Argentínában.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból