A reformáció Ecuadorban győzedelmeskedett – A Megszállottak díjat nyert egyedüli magyarként

Az ecuadori San Antonio Nemzetközi Filmfesztiválon is díjat nyert Pozsgai Zsolt reformációról szóló, Megszállottak című filmje.

A mezőnyben egyedüli magyar film 85 ország kilencszáz alkotása közül bizonyult a legjobbnak. A díjat Magyarország ecuadori nagykövete vette át a hétfői átadón.

Megszállottak film a reformációról

Az alkotás, amely a hitújító Kálvin és a későbbi katolikus szent, Loyolai Ignác találkozásáról szól, a Reformáció Emlékbizottság és az MTVA támogatásával készült 2018-ban. A film szerepeit Szabó Máté, Lux Ádám, Nagy Nati, Fésűs Nelly, Árpa Attila, Janik László, Quintus Konrád és Orosz Csenge alakítja, operatőre Kovács Claudia volt.

Reformáció témájú magyar film, a Megszállottak nyert Indiában

A Megszállottak tavaly októberben a világfesztivál előválogatóján már megkapta a legjobb film díját, a január 16-17-én rendezett gálán Kolkatában egy angol és egy japán film társaságában indult a fődíjért, az Arany Róka szoborért, amelyet megnyert – közölte a rendező hétfőn az MTI-vel. Uploaded by Blende Studio on 2018-07-16.

A film az elmúlt hónapokban több nemzetközi fesztiválon bizonyult a legjobbnak, köztük Monacóban, Zürichben, Kolkatában és Argentínában.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból