A már tragikomikumba hajló BKK-T-Systems-ügy újabb fordulatához érkeztünk el: az utóbbi vállalat vezérigazgatója a Facebook-oldalukon kért elnézést.

Hirdetés

Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója személyesen kért elnézést az érintett 18 éves fiatalembertől a vállalat hivatalos Facebook-oldalán

Felelősségének teljes tudatában állítja, hogy minden szükséges lépést megtesznek cégen belül és azon túl is, azaz a főpolgármester által indított vizsgálatban együttműködnek.

A bejegyzésben megemlíti, hogy

szeretném felajánlani a jövőbeni együttműködés lehetőségét számára, ha Ő erre nyitott.

– persze, ha bebizonyosodik az etikus magatartása az ügy kapcsán, teszi hozzá.

Mint arra korábbi cikkünkben is rámutattunk és számos kommentelő a BKK és a T-Systems Facebook-oldalán, nyugaton a bug bounty (hiba feltárásáért járó financiális elismerés – a szerk.) régóta elfogadott.

Kaszás Zoltán is megemlíti, és a jövőre nézve elindítanak egy bug bounty kezdeményezést.

Mindez rávilágított arra, hogy Magyarországon az etikus hackerség kapcsán nincs széles körben elfogadott gyakorlat és többek közt talán erre is visszavezethetően, nincs igazi konszenzus, egyetértés. Eljött az ideje, hogy Magyarországon az “ethical hacking” tevékenység körüli társadalmi és szakmai párbeszéd megkezdődjön, és megteremtődjenek ennek a tevékenységnek a törvényes, szabályozott keretei. 

– fogalmaz a vezérigazgató.

T-Systems Magyarország Zrt.

Mindenekelőtt Mindenkitől szeretnék bocsánatot kérni, mint a T-Systems Magyarország vezérigazgatója! Talán fontos lett volna előbb megszólalnom, de az adott ügy kapcsán nagyon sok körülmény került…

Hirdetés