A Népszava információi szerint központosíthatják a megyei lapokat. A lap úgy tudja, a folyamat eredményeként pedig “akár a teljes vidéki napilaphálózat is megszűnhet a jelenlegi formájában.”

A már eddig is központosított megyei lapokat felszámolhatják, mondta több érintett lap munkatársa és vezetője is a Népszavának. A lapnak az egyik alkalmazott elpanaszolta, hogy amikor az egyik női mosdóban elromlott a villany, ki kellett volna hívni egy szerelőt. A lapvezetés viszont nem tett semmit napokig, mert még nem kapták meg “fentről” a hozzájárulást.

Megyei Lapok Központosítás
Felszámolhatják A Kormányközelbe Kerül Megyei Lapokat / Fotó: Azonnali

Mint ismeretes, 2016 őszén a megyei lapok többsége Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került. Ezt követően pedig a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) létrehozásával minden helyi kiadvány a kormányközeli szervezet tulajdonává vált.

A lap emellett megjegyzi, hogy több megyei napilap munkatársa és vezetője egyetértett abban, hogy további központosításra számítanak.

Ez a folyamat viszont régóta tart: politikai és sport oldalakat már egy központi szerkesztőség látja el anyagokkal. Sőt, az újságoknál már csak a helyi híreket dolgozzák fel.

A megyei lapok egyik előfizetője kifogásolja, hogy csak “migránsokkal” tömik tele az újságot – elege van

A ContextUs megalapításának elején a megyei lapok értékesítőjeként dolgoztam, diákmunkásként néhány hónapig. Érdekesebbnél érdekesebb beszélgetések zajlottak le, emiatt úgy gondoltam, ezt a nyilvánosság elé tárom. Egy Facebook-oldalon tettem közzé az Értékesítő naplója történeteit. Néhány perce pedig véletlen elém került az egyik poszt, így nagyobb nyilvánosság elé tárom.

A Népszava úgy tudja, a Komárom-Esztergom Megyei 24 ÓRA lapban általában hat oldalt (plusz címlap felét), a Fejér Megyei Hírlap munkatársai tizenkettőt készíthetnek maguk. A Somogyi Hírlapnál viszont mindössze tíz oldalt írnak helyben.

Kocsis Máté szerint a politikai ellenfél nem az ellenzék, hanem a sajtó, amit le kell győzni

Kétórás lakossági fórumot tartott Deutsch Tamás EP-képviselő és Kocsis Máté, a 8. kerület országgyűlési képviselője, volt helyi polgármester. Az tudósítása szerint a rendezvényen tulajdonképpen a bevándorlás adta a kohéziós erőt. Ennek fényében Svédország és Szudán közt egyenlőségjelet tetttek. Kocsis Máté, aki a fórum végén kapott szót, elmondta, nem az ellenzék, hanem a kormánykritikus sajtó a politikai ellenfele a kormánynak.

A Népszava információi szerint már folyik a kormányzati médiabirodalomhoz csak később csatlakozott lapok, például a Kisalföld központosítása. Ezen médiumok később új, a többihez hasonló arculatot kapnak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Olyan hírek keringenek a szerkesztőségben, hogy az önkormányzati választások után, de legkésőbb 2020 elején teljesen megszűnnének a jelenleg működő megyei napilapok. Helyüket egy központilag szerkesztett újság venné át[/perfectpullquote]

– mondták többen a Népszavának.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet