Milyen ékszereket viselj az esküvődön?

A menyasszonyi ékszerek kiválasztása sosem egyszerű feladat. Ne legyen túl sok, de túl kevés sem, legyen különleges, de mégse keltse karácsonyfa benyomását. Színben és fazonban illeszkedjen a ruhához, annak az adottságaihoz válasszuk. Ahogy látható, nem egyszerű a menyasszonyi ékszerek kiválasztása, de adunk pár támpontot a kutatáshoz.

Minden esetben a ruha a mérvadó

A legfontosabb szempont, hogy minden ékszer kiválasztásakor a menyasszonyi ruhát kell alapul venni, annak a kinézetéhez kell igazítani a nyakláncot, fülbevalót, karkötőt vagy a többi extra ékszert. Mindig szem előtt kell tartani a ruha felső részét, hogy ahhoz passzoljon a nyaklánc, hiszen a harmónia elengedhetetlen a tökéletes megjelenéshez.

Ha a ruhád nyakrésze zárt vagy épp nagyon díszes, akkor hanyagold a nyakláncot! Ebben az esetben kövesd a “kevesebb néha több” elvet, azaz lehetőség szerint egyáltalán ne is viselj nyakláncot! Ilyenkor egy mutatós fülbevaló a tökéletes elgondolás, hiszen nem vonja el a figyelmet a ruháról, de igenis figyelmet irányít az arcodra.

menyasszonyi ekszer eskuvo ekszerpalota
/ Fotó: Ékszerpalota

Pánt nélküli ruha vagy V kivágás esetén nyugodtan válassz valami szépséges nyakéket! Lehetőség szerint törekedj arra, hogy ha csillogó a felsőrészed, akkor egyszerű nyakláncod legyen, míg ha egy letisztult mellrésze van a ruhának, akkor nyugodtan válassz figyelemfelkeltő láncot! Csipkével díszített felsőrész esetén nem kell erőltetni a csillogást nyaklánc terén.

A fülbevaló szinte kötelező éke a menyasszonynak, de egyáltalán nem mindegy, milyen ruhához milyen darabot választunk. Mélyen dekoltált menyasszonyi ruha esetében valószínűleg nyakéket fogsz viselni, így a fülbevaló inkább egy egyszerűbb darab legyen. Ugyanígy, feltűzött hajhoz nyugodtan mehet a lógós, hosszú és dekoratív fülbevaló, míg kiengedett frizurához inkább a pont fülbevaló dukál.

A hát kivillan

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző, hátat szabadon hagyó menyasszonyi ruhák. Rengeteg lehetőséget rejt magában a bevállalósabb menyasszonyoknak, hiszen egy hátra, lefelé nyúló nyaklánc nagyon mutatós és igazán egyedi dísze lehet a napnak. Mivel ezek a láncok elölről diszkrétek és visszafogottak, így nyugodtan választhatsz egy hangsúlyosabb fülbevalót mellé.

Ejtett vállú ruha mellé mindenképpen egy igazán dekoratív fülbevaló mellett tedd le a voksod, mivel a kivágás már önmaga is egy dísz, így nincs szükség plusz csillogásra!

Végül pedig a karkötő kérdése, ami mostanában egyre inkább teret hódít magának, mégis a menyasszonyok jelentős része inkább idegenkedik tőle. A karkötő ilyen szempontból kicsit rendhagyó, mivel annak, aki nem visel a mindennapokban, igazán zavaró érzés lehet. Lehetőleg ne a nagy napon kezdj el karkötőt hordani, ha az nem áll hozzád igazán közel!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból