Nézem Film Meryl Streep: „Bántjuk a férfiakat a mérgező maszkulinitás jelzővel”

Meryl Streep: „Bántjuk a férfiakat a mérgező maszkulinitás jelzővel”

Promóció

Meryl Streep szerint az ilyen és ehhez hasonló kijelentések blokkolják a kommunikációt és sértők is, sőt, szerinte a nők is lehetnek ugyanúgy mérgezők. A színésznő a Hatalmas kis hazugságok előadásán tartott beszédében elemezte bántó jelzőinket.

Promóció
- Advertisement -

Meryl Streep a sorozat második évadjának egyik beszélgetésén hozta fel a témát. Mindezt azután, hogy kolléganője, Nicole Kidman megosztotta vele, hogy egyik férfi rajongójának mennyire tetszett az első évad. Streep elmondta, hogy a „mérgező maszkulinitás” kifejezés nagyon is sértő.

Megvannak a jó és rossz tulajdonságaink. A címkék kevésbé hasznosak annál, amit megpróbálunk elérni, és az a kommunikáció, a közvetlen, emberi kommunikáció. Mindannyian egy csónakban evezünk. Meg kell próbálnunk, hogy működjön

– magyarázta Streep.

Nem csak jó színésznő, hírnevét is okosan használja / Fotó: HBO

A színésznő szenvedélyes és elkötelezett harcosa a nők jogainak. Ő a szóvivője a Nemzeti Női Történelmi Múzeumnak, és 2015-ben bejelentette, hogy finanszírozza a 40 év fölötti női forgatókönyvírók filmes laboratóriumát. A négy gyermekes anya ugyanebben az évben elutasította a „feminista” jelzőt, mivel inkább humanistának nevezi önmagát. E mellett pedig, amikor a Szüfrazsettekben megkapta Emmeline Pankhurst szerepét, felhívta a figyelmet a női filmkritikusok kevés számára a Rotten Tomatoes oldalán. Az oldal azóta módosította a kritériumait.

Félnünk kellene Donald Trumptól – Meryl Streep most sem félt az őszinte véleménytől

Meryl Streep nem hiába kapott három Oscar-díjat (és számtalan jelölést): a kritikusok szerint korunk egyik legjobb színésznője. Ezzel talán egyedül Donald Trump nem ért egyet, aki köztudottan nem rajong Streepért. Mindez azután derült ki, hogy a színésznő őszintén elmondta véleményét az amerikai elnökről, ezért Trump az egyik leginkább túlértékelt színésznőnek nevezte őt Hollywoodban.

Streep tavaly alapítótagja volt a Time’s Up nevű kezdeményezésnek, amely a nők védelméért és zaklatásáért jött létre. Ebből is látszik, hogy a színésznő valóban nem veszi fél vállról, ami a nőkkel történik. És ezért is tartja fontosnak, hogy ne csak egyik oldalról vizsgálja meg a helyzetet, ami a lehető legokosabb hozzáállás, ha az erőszak megfékezéséért szeretnénk tenni.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3