Meryl Streep szerint az ilyen és ehhez hasonló kijelentések blokkolják a kommunikációt és sértők is, sőt, szerinte a nők is lehetnek ugyanúgy mérgezők. A színésznő a Hatalmas kis hazugságok előadásán tartott beszédében elemezte bántó jelzőinket.

Meryl Streep a sorozat második évadjának egyik beszélgetésén hozta fel a témát. Mindezt azután, hogy kolléganője, Nicole Kidman megosztotta vele, hogy egyik férfi rajongójának mennyire tetszett az első évad. Streep elmondta, hogy a „mérgező maszkulinitás” kifejezés nagyon is sértő.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Megvannak a jó és rossz tulajdonságaink. A címkék kevésbé hasznosak annál, amit megpróbálunk elérni, és az a kommunikáció, a közvetlen, emberi kommunikáció. Mindannyian egy csónakban evezünk. Meg kell próbálnunk, hogy működjön[/perfectpullquote]

– magyarázta Streep.

Cq5Dam.web .1200.675
Nem Csak Jó Színésznő, Hírnevét Is Okosan Használja / Fotó: Hbo

A színésznő szenvedélyes és elkötelezett harcosa a nők jogainak. Ő a szóvivője a Nemzeti Női Történelmi Múzeumnak, és 2015-ben bejelentette, hogy finanszírozza a 40 év fölötti női forgatókönyvírók filmes laboratóriumát. A négy gyermekes anya ugyanebben az évben elutasította a „feminista” jelzőt, mivel inkább humanistának nevezi önmagát. E mellett pedig, amikor a Szüfrazsettekben megkapta Emmeline Pankhurst szerepét, felhívta a figyelmet a női filmkritikusok kevés számára a Rotten Tomatoes oldalán. Az oldal azóta módosította a kritériumait.

Félnünk kellene Donald Trumptól – Meryl Streep most sem félt az őszinte véleménytől

Meryl Streep nem hiába kapott három Oscar-díjat (és számtalan jelölést): a kritikusok szerint korunk egyik legjobb színésznője. Ezzel talán egyedül Donald Trump nem ért egyet, aki köztudottan nem rajong Streepért. Mindez azután derült ki, hogy a színésznő őszintén elmondta véleményét az amerikai elnökről, ezért Trump az egyik leginkább túlértékelt színésznőnek nevezte őt Hollywoodban.

Streep tavaly alapítótagja volt a Time’s Up nevű kezdeményezésnek, amely a nők védelméért és zaklatásáért jött létre. Ebből is látszik, hogy a színésznő valóban nem veszi fél vállról, ami a nőkkel történik. És ezért is tartja fontosnak, hogy ne csak egyik oldalról vizsgálja meg a helyzetet, ami a lehető legokosabb hozzáállás, ha az erőszak megfékezéséért szeretnénk tenni.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet